h1

Tervetuloa innovaatioyliopistoon!

marraskuu 29, 2007

Innovaatioyliopisto on kamala ajatus. Hanketta yhdistää TaiK, Helsingin Kauppakorkea ja Teknillinen korkeakoulu vastustaa käsitykseni mukaan jokainen elokuvakoulun opettaja ja opiskelija. Keskivertotaikkilaisista sitä vastustaa tutkimusten mukaan yli 70%. (Olennaisin peruste hankkeen puolesta on, että teollisella muotoilulla on huomattavia synergiaetuja markkinoinnin ja insinööritaitojen kanssa. Opinahjossamme on kuitenkin aika monta muutakin linjaa kuin teollinen muotoilu, ainakin toistaiseksi.)

Koulumme aulassa on ollut yhteisötaideteos, jonka idea on se, että ohikulkijat voivat kirjoittaa ja piirtää teoksen huonekaluihin ja niiden takana olevaan seinään mitä haluavat. Mm. ”rexi on sexihomo”. Hauskaa ja harmitonta taidetta.

…VAI ONKO?

Raja ylittyi, kun eräs laitoksemme opiskelija kirjoitti teoksen viereiseen seinään ”Huippuopiston miehet yrittää kääntää mun pään mutta se ei onnistu koska kuulen korpeimme uiskintaa”. Huippuyliopistosta kirjoittaneen opiskelijan henkilöllisyys
selvitettiin valvontakamerakuvien avulla ja häntä uhkailtiin sakoilla ja poliisitutkinnalla. Osastomme työsuojeluvaltuutettu lupautui maalaamaan tekstin peittoon, mutta häntä kiellettiin.

Tärkeintä oli rankaista tätä rikollista graffitianarkistia, jossa kaikkiin opiskelijoiden epävarmuuden aiheuttama paha olo pääsi purkautumaan.

Kuvitteleeko ne sedät oikeasti, että kurinpitotoimien avulla Otaniemen seinät jäisivät tuhrimatta?

Mainokset

2 kommenttia

  1. Tarkennapa hieman: tuhriko tämä polo sitä samaa (taka)seinää, jota muutkin olivat taiteen nimissä tuhrineet vaiko puhdasta viereistä seinää (kuten kirjoitit)? Jos väärää seinää, niin moinen vandaali joutaakin saada kuritusta. Joku roti pitää olla. Entä miksi työsuojeluvaltuutettua kiellettiin korjaamasta vahinkoa? Kuka kielsi?


  2. Puhdasta seinää tuhrittiin, mikä sinänsä on toki väärin. Nyt ihmetystä herättivät kuitenkin näiden kurinpitotoimien massiivisuus (poliisitoimilla uhkailu, työsuojeluvaltuutetulle annettu kirjallinen varoitus).

    Työsuojeluvaltuutettua kielsi samainen hallintopäällikkö, joka uhkaili maalaria poliisilla.

    Oli selvää, että ”normaali” seinäkirjoitus ei aiheuttaisi tällaisia reaktioita, vaan kyse oli nimenomaan sen sisällöstä.

    Mutta asialla on myös positiivisia seurauksia. Nyt keskiviikkona pidetään keskustelutilaisuus, jossa koulun opiskelijat ja hallinto haastavat toisiaan tästä asiasta.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: