h1

Radu!

marraskuu 30, 2007

Vietimme kavereiden kanssa pitkän viikonlopun Romaniassa – maassa, joka tunnetaan erityisesti pahiskaksikosta Dracula ja Ceausescu. Vlad tykkäsi seivästelemisestä, Nicolaen bravuuri puolestaan oli poliittisten vastustajien säteilyttäminen eli ”radu”. Yhtäkkiä kaikilla dissidenteillä olikin joku hupaisa pikku syöpä.

Draculan linnaan emme valitettavasti päässeet, mutta Ceausescun palatsi oli sitäkin isompi. Sen alta olikin jyrätty kuudesosa Bukarestia. Sisätilat, joissa kävimme muistuttivat kukin erilaisten hotellien auloja. Jossain vähäpätöisemmissä maissa, esimerkiksi Suomessa, on tapana valita joku tietty tyyli, mutta kommunistisessa Romaniassa valittiin samalla vaivalla kaikki tyylit, kun huoneita kerran riitti. Nykyään palatsiin mahtuvat mm. parlamentti, nykytaiteen museo ja pilvin pimein yksityisiä konferensseja ja muuta jänskää.

Transilvaniassa olimme vain kaksi päivää, vaikka myöhemmin paljastui, että se oli Bukarestia noin miljoona kertaa coolimpi paikka. Keskiaikaisia kyliä, vuorinäköaloja, gondolihissejä, goottilaisia katedraaleja ja linnoja. Pääsimme katsomaan Sormusten herra -henkisiä maisemia pikkukylän yhteydessä olevasta talonpoikaislinnakkeesta. Sieltä on torjuttu turkkilaisten, saksalaisten ja vampyyrien hyökkäyksiä.

Kasvisruokaa oli vähän vaikea löytää, varsinkaan kun  englannilla, saksalla tai edes ravintola-italialla ei aina pärjännyt. Vähä- tai edes keskirasvaisen ruoan löytäminen sen sijaan oli täysin mahdotonta.

Bukarestissa erääksi kohokohdaksi jäi varmaankin sattumankaupalla löytämämme ravintola, johon menimme juhlimaan erään matkaseuralaisen syntymäpäiviä. Heti istuuduttuamme pöytäämme alkoi Moulin Rouge -henkinen cancan-esitys.

Radu!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: