h1

From Tampere with love

17 helmikuun, 2008

Tracon oli yllättävän suuri ja miellyttävän rento tapahtuma. Jengiä oli noin kolmetuhatta eli tuplat viimekertaisesta. Rannekkeet loppuivat kahden ja puolen kohdalla, käsiohjelmat jo aikaisemmin, mutta onneksi tilaa oli enemmän kuin viimeksi. Etupäässä kävijät olivat taas anime- ja manga-harrastajia, mutta mutuilisin roolipelaajien suhteellinen osuuden suuremmaksi kuin ennen. Odotin tapahtumalta Burgerin Stalkerin julkaisua, mutta se on harmillisesti vielä oikoluvussa.

Oma esitelmäni meni mainiosti ja oli kiva kuulla yleisöltä innostuneita kysymyksiä ja palautetta. Hauskaa oli, että ihmiset tulivat ostamaan Tähteä esitelmän jälkeen, mutta vielä hauskempaa oli, että joku yleisön jäsen kertoi spontaanisti omista Tähti-kokemuksistaan.

Seurasin myös Juhana Petterssonin mainion esitelmän roolipelilehtien tarpeellisuudesta ja tapasin yleisössä olleen Sopen, joka on julkaissut tällaista sarjakuvaa Roolipelaajan foorumilla:

Lopuksi oli vielä paneeli roolipelien tulevaisuudesta, puhujina sarjakuvasta tutut minä, Juhana, Ville ”Burger” Vuorela ja Arkkikiven Eero Tuovinen. En tiedä, mitä on tapahtunut, mutta tämä oli varmasti rennoin ja hauskin paneeli, missä olen ollut, vaikka asiasta ei liian kauas kaikottukaan. Kaikki puhuivat avoimesti lapsuutensa ensimmäisistä roolipeleistä sekä mahtipontisista visioistaan tulevaisuuden varalle.

Yleisökysymys: ”Mitä roolipelejä pelataan vuonna 2108?”
Burger: ”Stalkeria.”
Eero: ”Meinaakko, että olis siihen mennessä jo ilmestynyt?”

Rautatieasemalta otin mukaani Pirkanmaan sanomat -ilmaisjakelulehden, koska kannessa oli Star Wreck -kuva. Lehdessä on aukeaman juttu Iron Skystä, ei sinänsä mitään uutta informaatiota. Mutta! Kuvatekstinä lupaillaan Iron Sky -tietokonepeliä ja jatketaan: ”Star Wreckin ideastakin syntyi aikoinaan Mike Pohjolan toimesta roolipeli, jolle myönnettiin Yhdysvalloissa alan arvostettu palkinto.” Siis aivan mielettömän arvostettu!

Viime Traconista palasin Helsinkiin samassa autossa Tuovisen veljesten kanssa. Nyt matkustimme junalla Juhanan, Burgerin ja Sopen kanssa. Kun pc-paikkojen pistokkeet eivät toimineet, heitin Burgerille, että vedäs meille vähän Stalkeria. ”Onko sinulla kynä ja paperia?” ”On.” ”Ota ne esiin.” ”Saaks jätkätkin pelata?” ”Saa.”

Sekä vyöhykkeen laidoilla olevan Toulousen tunnelma, pelin säännöt että Burgerin kuvaileva pelinjohtamistapa toimivat loistavasti ja odotan Stalkeria kyllä vielä suuremmalla innolla. Miehen oman Stalker-luennon kalvot paljastivatkin, että peli on kehittynyt entistä enemmän kantaaottavan avantgarde-scifin suuntaan. Mannaa on siis luvassa!

Kaiken kaikkiaan en muista, koska viimeksi olisi ollut näin kertakaikkisen positiivinen con-kokemus. Yksipäiväisyyden takia en edes ollut kuolemanväsynyt, kun pääsin kotiin.

2 kommenttia

  1. Kiitti raportista. Harmittaa kun en päässyt paikalle, (painoi deadline niskassa). Kuulostaa vähän siltä, että ensi vuonna Tampereelle on lähdettävä.


  2. Sarjakuvamanifesti alkaa vaikuttaa jatkuvasti realistisemmalle kuvaukselle tosielämän tapahtumista. 🙂Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: