h1

Kummallista työtä

4 maaliskuun, 2008

Aika kummallista työtä tämä Sanaleikkikirjan toimittaminen. Etupäässä sisältö on omia, jo keksittyjä sanaleikkejäni, eikä niitä tarvitse muuta kuin hioa ja pistää sopivaan järjestykseen.

Haluan kuitenkin mukaan jonkun verran myös pidempiä (siis reilun sivun mittaisia) artikkeleita, erityisesti klassikkosanaleikkejä. Niitähän on blogissakin jo, mutta blogikirjoituksessa oikeastaan mitä lyhyempi, sen parempi. Kirjassa taas vastaava tykitys ei toimi vaan välissä pitää olla enemmän näitä pitempiä juttuja.

Tämän vuoksi tänäinen toimitustyöni on koostunut siitä, että olen käynyt kolmessa eri kirjastossa selailemassa Alivaltiosihteerin kirjoja. Tiedän, mitä sketsiä etsin, mutten muista mistä olen sen lukenut. Paluumatkalla ratikassa keksin pari sanaleikkiä sekä yhden aiheen artikkelille. Illalla etsin webistä referenssiä eräälle Aku Ankka -sanaleikille ja pikaselailin läpi Asterixeja ja Ahmed Ahneita. Huomenna koitan puhelimessa selvittää erään ainakin viisitoista vuotta vanhaa sanaleikin alkuperää.

Mitä enemmän sanaleikkejä keksii ja miettii, sitä enemmän niitä alkaa pursuta. Voitte vain kuvitella, mitä koulukaveriparkani joutuvat kestämään. Onneksi luokallani on myös eräs radiokoomikko.

Oikeastaan alkaa olla aika hyvällä mallilla tämä kirja. Sain siihen kuuluisan esipuheenkirjoittajankin; sellainenhan pitää kaikissa hyvissä kirjoissa olla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: