h1

Tahto ja velvollisuus

19 toukokuun, 2008

Pelasin lauantaina 1800-luvun alun Englantiin sijoittuvassa larpissa nimeltä Tahto ja velvollisuus. Pelissä vietettiin pientä maalaisseurapiiriä Jane Austenin, Humisevan harjun, järvikoulun, Byronin ja Shelleyn inspiroimassa hengessä. ”Pinnan alla kuohuu”, voisi kuvata hyvin pelin tyylilajia. Ja kuohuipa tosiaankin.
Itse pelasin satumaisen rikasta intialaista maharadzaa Sidhartha Harshulia, joka oli täydellinen kulttuuri-imperialismin uhri, eli brittiläisempi kuin brittiläiset itse. Lookki koostui lainashaketista, turbaanista, jättiläiskorviksista ja kapteeni Nemo -henkisistä silmämeikeistä. (Kuvia valitettavasti ei ole.) Olin Lontoossa liikeasioissa, mutta totta kai paikalle saapui myös englantilaisnainen, joka oli vietellyt minut, tullut vaimokseni ja sitten pettänyt ja jättänyt julmasti ja anteeksi pyytämättä. Mutta brittiläisenä herrasmiehenä en saattanut näyttää tunteitani.

Peli oli rakennettu niin, että ilmeisesti jokaisella hahmolla oli tahto ja velvollisuus, jotka olivat jyrkässä ristiriidassa keskenään. Erinomainen tapa suunnitella peliä, mutta itse tapahtuma – seurapiirin tavallinen illanvietto – olisi voinut tukea tätä paremmin, ehkä itsekin käsitellä samoja teemoja jotenkin. Nyt tapahtuma ei ollut edes velvollisuutta vaan useimmille hahmoille enemmänkin rutiinia. Pelin pääsisältö oli vistinpeluuta, maalaistansseja, jutustelua ja kello viiden tee, siis tunnelmointia, joka oli sinänsä hienoa, muttei erityisemmin tukenut perusteemoja.

Oma pelini koostui eksoottisuuden tahattomasta vilauttelusta brittiläisen kuoreni alta, tunteiden patoamisesta ja lopulta purkautumisesta. Peli alkoi Jane Austenina, mutta päättyi siihen kun luin kirjastossa kyynelsilmin Byronia kynttilänvalossa siemaillen port-viiniä ja hautoen kostoa naiselle, jota rakastan.

Tunnelmallinen pieni peli, joka pelattiin kivasti kävelymatkan päässä kotoa Nuorten luontotalolla. Turbaaninsitomistaidoissani on selvästi vielä harjoittelemista, sillä sain hirveän päänsäryn vaikka koko ajan pelkäsinkin sen putoavan hetkenä minä hyvänsä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: