h1

Keskiyön aurinkoa, poroja ja elokuvia

14 kesäkuun, 2008

Osallistun nyt toista kertaa Sodankylän elokuvajuhlille. Yöjuna toi osan seurueestamme Rovaniemelle torstaiaamuna ja sieltä jatkettiin bussilla Sodikseen.

Kaksi tiukkaa leffapäivää on nyt takana ja kolmas alkamassa. Paras festarileffa on toistaiseksi Cleaning Womenin säestämä neuvostoliittolainen mykkätieteisleffa Aelita, joskin sen olen nähnyt jo aikaisemmin Orionissa.

Sodankylän juhlista ei voi kirjoittaa mainitsematta tätä hyvin ihmeellistä tasa-arvoista meininkiä. Varsinkin Suomen kulttuurikentästä täällä on todellinen läpileikkaus, sillä kirjailijat, kustantajat, toimittajat, näyttelijät, ohjaajat, muusikot ja Taikin elokuvaopiskelijat hengailevat täällä sadevaatteissaan makkarateltalla. Täällä kaikki ovat ensisijaisesti elokuvaharrastajia, eikä ole mitenkään poikkeuksellista istua Lasse Pöystin vieressä katsomassa Lasse Pöysti -elokuvaa. (Mutta ihan oma vibansa siinä toki on.)

Perjantai huipentuu Porttikosken lavatansseihin keskellä metsää. Tänä vuonna orkesterina oli Vallilan tango ja lavalla päästiinkin pyörähtelemään sekä tangon, valssin että twistin tahdeissa. En ole varma tanssiko Milos Formankin, mutta viime vuonna Abbas Kiarostami tangosi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: