h1

Nettikirjoituksia romaanista

4 elokuun, 2008

Kadonneet kyyneleet on saanut jonkin verran huomiota netissä, lähinnä alan harrastajien tai kaverieni blogeissa ja foorumeilla, mutta jonkun verran muutenkin. Googlettelin tähän tähän lainauksia ja linkkejä, myös vihaisia 🙂

Kirjavinkit:
Kirja on kaikinpuolin kaunis. Kansikuva etenkin on nätti kuin mikä, tähän kirjaan tekee mieli tarttua ja tutustua lähemmin. Kuva tuntuu tavoittavan kirjan tunnelmaa hyvin. Tarina on nopealukuinen, mutta tuntuu sen verran monitasoiselta, että siitä voisi lisälukemisella saada enemmänkin irti. Kadonneet kyyneleet onkin ainakin näin aikuisen lukijan näkökulmasta oikein fiksu ja viihdyttävä nuortenkirja (ja vahva ehdokas Kuvastaja-voittajaksi, sanokaa minun sanoneen).

MsMandun blogissa:
Olen itse päässyt lukemaan sen melkein valmiina ja pidin siitä jo silloin ja uskallan suositella sitä aika monenlaiselle lukijalle! Tarinassa on kaksi juonta, jotka saattavat liittyä toisiinsa (en paljasta): toisaalta seurataan kuinka teinityttö Roosa selviää perhetilanteesta, jossa hänet on käytännössä jätetty heitteille, toisaalta saadaan tutustua Elsa Beskowmaisten kukkakeijujen maailmaan jossa pikkuinen Punakaneli pistää Tuonenkielon diktatuurissa ranttaliksi. Hm‚ nyt tämä kyllä vaikuttaa aika toiminnalliselta, romaani on oikeastaan enemmän tunnelmallinen, vaikka siitä kyllä löytyy myös yksi innostavimpia lähitaistelukohtauksista pitkään aikaan…

Kyanor kommentoi Star Wreck -blogin puffipostaukseen:
Kuullostaapa tyypilliseltä miken tekotaiteelliselta homostelulta.

Samassa paikassa Salmar80 valittaa takakansitekstistä:
Mutta Mike, onko synopsiksen pakko olla noin vahvasti kaksijakoinen ja selkokielellä kerrottu? Missä on tila mielikuvitukselle ja ihmettelylle? Oletan, että lukijalta niitä tarvitaan muutenkin.

Vastaus: Kustantaja kirjoittaa takakansitekstin, jonka tarkoitus on kai saada selailija ostamaan ja toivottavasti lukemaankin kirja. Voi tietysti olla, että toisenlainen teksti toimisi siinä paremmin, mutta se ei ole erityisalaani.

ii2.orgin kirjallisuusfoorumilla kommentoidaan: ”Jos olette lukeneet, niin mitä mieltä olitte? omasta mielestä aivan ihana, voisin lukasta mooonta kertaa vielä putkeen :>”

Rising Shadow’ssa ei ole vielä arvostelua, mutta muutaman tyypin äänestyksen perusteella KK on neljän tähden kirja. Menkää äänestämään!

KK on (juuri ja juuri) onnistunut pääsemään myös Helsingin kaupungin 100 halutuinta juuri nyt -listalle, jossa se on 97. sijalla 37:llä varauksellaan. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että R. A. Salvatoren Örkkikuninkaalla on 51 varausta, Reijo Mäen Lännenmiehellä 411 varausta, Sofi Oksasen Puhdistus on kakkosena 706 varauksella ja ykkösenä loistaa Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa: 872 varausta.

Lopulta Neljäs valtakunta paljastaa totuuden:
P.S. Pohjolan Miken ”Kadonneet kyyneleet” on ihan paska vaikken ole edes vielä lukenut sitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: