h1

Torkkelissa

11 syyskuun, 2008

Olin tänään Torkkelin kuvataidelukiossa kunnallisvaalipaneelissa. Paikalla oli lisäkseni Keskustan, Vihreiden, RKP:n ja Demareiden edustajat.

Puhuimme ainakin nuorten kuulemisesta päätöksenteossa, tukipäätösten käsittelyajoista, maahanmuuttajapolitiikasta, nuorten mielenterveystyöstä, homo- ja lesboparien adoptio-oikeudesta, kouluruoasta, kansalaispalkasta ja asevelvollisuudesta.

Kuten tällaisissa paneeleissa aina, kaikki nuoret ehdokkaat hymistelivät lähes koko ajan olevansa samaa mieltä. Eli siis olevansa arvoliberaaleja ja ajavansa nuorten asiaa. Kun toin esiin, että kaikkien ehdokkaiden valitsemat puolueet eivät kuitenkaan aja näitä asioita, RKP:n Johan syytti minua populistiksi. (Saatoin tosin käyttää termiä ”nuo inflaatiohallituksen edustajat tuossa”.)

Torkkelilaisten fiksujen kysymysten ja aidon kiinnostuksen kohdattuani olen entistä enemmän ihmeissäni siitä, että 16-vuotiailla ei ole äänioikeutta. Ainakin Vasemmisto liikkeellä -ryhmämme vaaliflaierit menivät kuin kuumille kiville.

Iloisena yllätyksenä sain ennen paneelia kuulla (itsekin demarina ehdolla olevalta) opettajalta, että äikän tunnilla on luettu Vänrikki Stoolista ammentavaa runoani Aktivistein marssi ja verrattu sitä Runebergin teksteihin. Mahtavaa!

Advertisement

3 kommenttia

 1. Torkkeli on täynnä ”taiteilijoita”, jotka ei koskan elättäisi itseään sillä ”taiteella”. Mitäköhän työttömät taiteilija perinteisesti äänestää?

  Kokeilepa huviksesi mennä lukioon Kontulaan, ottakaa vielä Perussuomalainen mukaan. Tai vaikka Ressun lukioon. 😛

  Tuskin se äänestysiän lasku nääs kauheesti muuttaa olemassaolevia kannatusprosesseja, ainoastaan laskisi äänestysprosenttia, koska keskimäärin ihmiset yleensä kiinnostuu vaikuttamisesta ja siitä, miten valtion asioita hoidetaan siinä vaiheessa, kun niillä on oma talous ja päätökset selkeämmin tuntuu niiden omassa arjessa.


 2. En tietenkään tarkoittanut, että 16-vuotiaiden pitäisi saada äänestää siksi, että he äänestäisivät minua 🙂

  Heidän pitäisi saada äänestää, koska heidän meilipiteensä ovat vähintään yhtä tärkeitä ja perusteltuja kuin vanhempienkin.

  Kontulaan en ole menossa, mutta juurikin Ressuun näillä näkymin kyllä.


 3. Kuulostaa että meni ihan hyvin! Hienoa. Pitääkin kysyä Torkkelilaisilta ystäviltäni millaisen vaikutuksen olet tehnyt ^¨^

  Helsingin Luonnontiedelukiossa, jota minä käyn, oli kanssa kunnalisvaalipaneeli, valitettavan tylsä sellainen. Sinne olisi kyllä kaivattu vasemmistolaista pippuria, vasemmistoliiton ehdokas kun puuttui. Harmillista. Varsinkin kun Hellussa on paljon potentiaalisia punavihreitä, toivottavasti he löytävät tien ehdokkaiden luokse itse.
  Onnea sinne Ressuun, toiovttavasti käyntisi sielläkin on onnistuminen!Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: