h1

”Suojelkaa heitä vähemmistöiltä!”

lokakuu 5, 2008

Kirjamessuilla tuli taas monta kertaa keskusteltua, miten on mahdollista, että 2000-luvulla ihminen saa potkut seksuaalisen suuntautumisensa takia.

Kokosin mielestäni kolme olennaisinta lehtijuttua Alma Median tuoreesta fiaskosta. Johanna Korhosen muistio kertoo yksityiskohtaisesti hänen näkemyksensä, Ilta-Sanomien haastattelu puolestaan luotsaa toimitusjohtaja Telanteen selittelyt kohta kohdalta. Lopuksi Markkinointi&Mainonnan katsaus Alman lehtien ”poliittiseen riippumattomuuteen”.

Rivien välistä tulee se vaikutelma, että Telanne ei henkilökohtaisesti ole lainkaan kiinnostunut muiden ihmisten suuntautumisesta tai yksityiselämästä, mutta että hän jotenkin rasistisesti tai elitistisesti olettaa lappilaisten olevan sellaisia juntteja, että nämä eivät voi lukea lehteä, jonka päätoimittaja on lesbo. Lappilaiset ja varsinkin Lapin Kansan toimittajat ovat tietenkin eri mieltä. (Sen sijaan Lapin Kansan väistyvä päätoimittaja ja lestadiolaisten puhemiehet ovat samaa mieltä: ”Jeps, junttejahan myö ollaa. Akat hilijaa!”)

HS: Johanna Korhosen muistio erottamisestaan

”Telanne sanoi, että oli kysynyt minulta esimerkiksi, ”onko miehesi halukas muuttamaan”. Muistan hänen kyllä jossain yhteydessä käyttäneen sanaa mies, mutta en käynyt sitä erikseen oikomaan – vastasin kysymykseen puolison muuttohaluista tajuamatta, että olennaista olikin Telanteen mielestä juuri puolison sukupuoli. Voi myös olla, että Telanne piti itsestään selvänä, että puolisoni on mies. Minä taas en tajunnut, että puolisoni sukupuoli, samalla siis oma seksuaalinen suuntautumiseni, onkin Almalle ydinkysymys.”

IS: Alman Kai Telanne: Mies puolisona on lähtökohta

– Olen todella pahoillani, että tässä on viety tämä asia tälle linjalle. Me emme ole sitä tehneet, emmekä ole tarkoittaneet missään tapauksessa ja tiedämme hyvin, että kyse ei ole mistään sukupuolisesta suuntautumisesta tai tasa-arvosta.

M&M: Alman lehdillä umpipoliittinen tausta

Lapin Kansa perustettiin vuonna 1928 Maalaisliiton Itä-Lapin alueen äänenkannattajaksi. Lehti muuttui sitoutumattomaksi 30 vuotta myöhemmin. Lapin Kansasta tuli 1990-luvulla osa Aamulehti-yhtymää, joka muuttui myöhemmin Alma Mediaksi.

Mainokset

2 kommenttia

  1. Pakko kommentoida tähän väliin. Lapissa ei missään tapauksessa sanottaisi ”myö ollaan”. Myö-sana ei kuulu siihen murteeseen (eikä myöskään miun, vaikka Antti Tuisku sitä käyttää). Oikea muoto voisi olla ”met olemme” tai ihan ”me olemme”. Joka tapauksessa ”myö ollaan” on erittäin väärin. Tarkkana näiden juttujen kanssa!

    T: Entinen Lapin juntti, nykyinen ethelän phelle


  2. Hemmetti, olishan mun toi pitänyt tietää! Meidän koulussakin on paljon lappilaisia…Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: