h1

Innovaatiokoulu rahapulassa

lokakuu 20, 2008

Innovaatioyliopisto-hankkeen kanssa samaan aikaan ja osittain samojen hämärämiesten toimesta perustettiin ”Suomen taideyliopistojen koulutus- ja kehittämisinstituutti IADE”. Ainakin paperilla ajatus on ollut, että Teak ja Taik yhdessä tarjoavat taidealan täydennyskoulutusta (ilmeisesti lähinnä yrityksille).

IADE aloitti toimintansa viime vuoden alussa ja päätyi välittömästi neljäsataatuhatta euroa miinukselle. Instituutin annettiin jatkaa (joskin selvityksiä pyydettiin vähän väliä) ja nyt se näyttää 800-900 tonnia punaista. Pulju pistettiin pakettiin, mutta (yhä kasvava) lasku jää kokonaisuudessaan Taideteollisen korkeakoulun maksettavaksi. Miksi? Hyvä kysymys.

Järkevä investointipolitiikka tarkoittaisi sitä, että pelataan vaan ylimääräisillä rahoilla. Jos otetaan riski, on varaa maksaa mahdolliset tappiot. Nyt ei ollut. Taik on talouskriisissä, jonka lievittämiseksi on julistettu virankäyttökielto ja hankintarajoitus, ja aloitettu yt-neuvottelut.

Tänä vuonna valtio sijoittaa 200 miljoonaa euroa Aalto-korkeakoulun pääomaksi. Aika ihmeellistä, että yhdessä tulevan Aallon osassa ei ole varaa edes tusseihin. Sen sijaan ihmeellistä ei ole, että asiasta ei ole demokratian vaatimuksista huolimatta mitenkään tiedotettu missään, valmistellaanhan Aalto-korkeakoulua muutenkin salamyhkäisyyden verhon suojissa.

Yksityisellä rahoituksella pyörivän innovaatioprojektin todellisuus ja Aalto-korkeakoulun propaganda eroavat toisistaan kuin yö päivästä. Rumaa jälkeä tulee, jos sama jatkuu.

(Toistaiseksi asiasta on kirjoitettu vain Vihreässä langassa pari viikkoa sitten ja siinäkin hyvin suppeasti, ja ennen näiden säästöpäätösten selviämistä.)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: