h1

Perhosten ja kukkasten puolue

lokakuu 23, 2008

Kokoomuksella on Helsingissä tällaisia mainoksia. Päällisin puolin ne pohjaavat tietenkin tähän Työväen presidentistä alkaneeseen hämäyskampanjaan, jossa Kokoomus yrittää esittää ajavansa sosiaalisesti jotain muuta kuin hyvätuloisten asiaa. (Erityisen kummallista tämä on nyt, kun yhä harvempi mieltää kuuluvansa työväenluokkaan ja yhä useampi haluaisi identifioitua hyvätuloisiin. Onko mainostoimisto Bob Helsingissä ennakoitu uusliberalistisen kapitalismin kriisi ja juppeilun rappio?)

Mutta mainoksessa on paljon muutakin kuin haravoita, harppeja, pensseleitä ja työkintaita. Katsotaanpa tarkemmin!

K:n päällä seisoo pikkulintu! Mikäs siinä, pikkulinnuthan ovat kivoja.

Kukkia? Julisteessa on vasemmassa alakulmassa myös ruiskukka, mutta sehän kuuluu asiaan. Mutta mitä nämä ovat? Ehkäpä sen pikkulinnun kavereita? Pankin räjäyttää kuitenkin julisteen oikea yläkulma:

Zoomataanpa taas:

Sateenkaari? Korostaako Kokoomus olevansa seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella? Vai onko Bob Helsinki vain maailman ainoa heteroista koostuva mainostoimisto, joka ei tiedä, mitä sateenkaari tarkoittaa? No miksei – eihän Kokoomus ole yhtä paljon homoja vastaan kuin se on esimerkiksi työväkeä vastaan!

Öh… kuumailmapallo? Oikein kaukaa hakien voitanee ajatella, että siinä Suomi lähtee nousuun Kokoomuksen tuoman uuden politiikan myötä. Vaikka Kokoomus ei siitä mitään kerrokaan, varmasti heillä sellainen kuitenkin on, eikö olekin? Eivät suinkaan yritä sumuttaa kansalaisia tukemaan uusliberalismia?

Ehkäpä nämä kuvat vastaavat kysymykseen:

Perhonen? Leppäkerttu? Hei nyt oikeesti, jätkät!

”Äänestä Kokoomusta, se on perhosten, leppäkerttujen, sateenkaarten, kukkien ja pikkulintujen puolue!” Tämähän on psykologinen vastine sille, että sanois ”Äänestä mua luokan pressaks ni saat irtokarkkei!” Vaikea uskoa, että näin ylimielinen, ilkeä ja harhaanjohtamiseen erikoistunut puolue voisi saada yhtään ääntä missään vaaleissa. Tosin vielä vaikeampi olisi uskoa, että Kokoomus pärjäisi myöskään kertomalla rehellisesti pyrkimyksistään.

Mainokset

2 kommenttia

  1. Jep jep. Hyvin ovat kyllä verhonneet todellisen asiansa kukkasten ja perhosten taakse.


  2. Päivittelimme tuota samaa. Leppäkerttu taitaa vielä olla RKP:n symboli, eikös? Kaikkein eniten mua harmittavat noi sirppi ja vasara -muunnelmat, monestakin syystä. 1. hankkikaa omat symbolit ja 2. Neuvostoliitto oli totalitaristinen hirmuvaltio, jonka symboleilla leikkiminen osoittaa typeryyttä, sivistymättömyyttä ja olematonta harkintakykyä. Ensi vaaleissa sitten Vasemmistoliiton mainoksiin kukkasista muodostettuja hakaristejä.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: