h1

Vaalien jälkeen

lokakuu 28, 2008

Nyt on vaalit takana ja vasemmisto koki tappion sekä Helsingissä että koko maassa. Uskon, että tämä on pitkälti seurausta Vasemmistoliiton ja SDP:n haluttomuudesta uudistua kunnolla.

Kiitos kaikille mua äänestäneille ja vaalityötä tehneille! 164 ääntä ja vertailuluku 279. on hyvä saalis pari vuotta sitten Helsinkiin muuttaneelle ehdokkaalle. (Sain ääniä hiukan enemmän kuin Suomen islamilaisen puolueen yhteislista sai kokonaisuudessaan.) Tietysti harmittaa, että ei tullut valituksi, mutta jääpähän enemmän aikaa kirjoittamiselle. Ensi kaudella vaikuttanen opiskelija- ja ehkä kulttuuripolitiikan lisäksi jossain Helsingin lautakunnassa.

*

Puolueet aina laskeskelevat, että tuliko takkiin vai ei. Mun kohdallani sitä on vaikeaa määrittää, sillä viime kuntavaaleissa olin ehdolla eri kaupungissa. Turussa ehdolla ollessani sain muistaakseni 67 ääntä, mutta siellä ehdokkaita ja äänestäjiä oli vähemmän, joten suora vertailu on vaikeaa.

Sain nyt Helsingissä 30% (164/550) siitä äänimäärästä, jonka pienimmällä tuloksella valtuustoon päässyt vasuri sai. Turussa sama suhde oli viimeksi noin 23% (67/290). Vasemmiston kokonaisäänistä Helsingissä sain nyt seitsemän promillea, Turussa vajaat kuusi. Voitanee siis laskea, että ainakin jonkinlaista nousua tapahtui paitsi konkreettisessa äänimäärässä, myös vaikeammin hahmotettavassa vaalimenestyksessä. Tuloksia voi päivitellä täältä.

Onnea myös Silvialle ja Paavolle, jotka saavat pitää punavihreän ja arvoliberaalin sukupolvemme lippua korkealla Helsingin valtuustossa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: