h1

Yhteisöllinen Ihmisen poika

marraskuu 10, 2008

Olen tässä kesän ja syksyn mittaan kirjoittanut tarmolla eteenpäin jo jonkin aikaa työn alla ollutta aikalaisromaaniani Ihmisen poika. Se sisältää paljon omaelämäkerrallisia elementtejä, sekä niiden lisäksi uskontoa, korruptoitunutta paikallispolitiikkaa, demoninaapurin ja sinkkuelämää.

Yksi asia, mitä olen miettinyt paljon, on lukijan ja kirjailijan suhde. Se on jotenkin muutoksessa nyt, kun on lukijoiden kirjoittamaa fan fictionia, roolipelejä, interaktiivisuutta ja hypertekstiä. Miten se vaikuttaa kirjaan?

Olen liittynyt yhteisöllisen elokuvanteon alustalle Wreck A Movielle ja perustanut sinne tästä romaanista oman projektin. Opettelen vielä, minkä tyyppisiin tehtäviin osallistumisen ihmiset kokevat melekkääksi ja mitkä ovat liian työläitä tai tylsiä. Tosin tämä on tietääkseni ensimmäinen romaani, jonka kirjoittamisessa sovelletaan myös yhteisöllisiä menetelmiä.

Hyvältä vaikuttaa, sillä ainakin yhden tehtävän vastaukset ovat jo auttaneet mua kirjoittamisprosessissa suuresti. (Kysyin, mitä mielikuvia kannen kuva herättää.)

Käykää tsekkaamassa projekti ja kirjoitelkaa omia ideoitanne Wreck A Movieen tai tänne! (Alustalla myös luettavana pari kappaletta kirjasta.)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: