h1

Aikakaus-Lehti!

marraskuu 18, 2008

Nerokas uutisparodiablogi Lehti on alkanut painaa paperista oheisjulkaisua Aikakaus-Lehteä. Se eroaa edeltäjistään Pahkasiasta ja Ävystä ainakin siten, että tarjolla on lähinnä pitempiä parodisia tai muuten humoristisia artikkeleita, ei niinkään yksittäisiä vitsejä.

Osallistuin numeron tekoon laatimalla jokaiseen itseään kunnioittavalle aikakauslehdelle välttämättömän ristikkoaukeaman.

Itse Aikakaus-Lehteä en ole vielä kokonaan lukenut, mutta toistaiseksi suosikkini on Adolf Stalinin toimittama vilkaisu emeritusprofessori Maunu Kartion päiväkirjoihin. ”Dekaani on lähettänyt Facebook-ihmissutensa kimppuuni. Ignoroin tämän kuin aatelinen ainakin.” … ”Nämä säkeet ovat pyörineet päässäni viime päivinä, mutta en kuollaksenikaan saata muistaa, ovatko ne peräisin Otto Mannisen Goethe-suomennoksista vai olenko runoillut ne itse.”

En tiedä onko anarkistisen huumorin uskottavuuden kannalta hyväksi sitoa sitä anarkistisen huumorin perinteeseen. (Sanaleikkien uskottavuuden kannalta se sen sijaan on lähes välttämätöntä!) Uskottavaa tai ei, on mielestäni hauskaa, että tarjolla on M. A. Nummisen piirros 60-luvulta.

Tietty kotikutoisuus loistaa vielä ekasta numerosta ja minunkin on nyt helppo ymmärtää, miksi laatijat yleensä myös kuvittavat ristikkonsa itse 🙂

Toimitukselle lähettämäni ristikko on ilmeisesti koettu liian vaikeaksi ja sen ratkaisemista on vaikeutettu mm. seuraavilla tavoilla:
– Alakeskellä on pysty vihjelaatikko, jossa lukee ”PONTIUKSEN VAIMON KAVERI”. Siinä pitäisi kuitenkin lukea ”PONTIUKSEN KAVERIN VAIMO”. Lisäksi kuvan pitäisi olla tekstin alla.
– Ylhäällä keskellä on puolikokokuva nuoresta naisesta. Sen alapuolella pitäisi lukea ”UUDESTAAN”.
– Keskellä alhaalla on iso laatikko, jossa lukee vihjeet ”TEA” ja ”VUORI”. Vuoren päällä pitäisi lukea ”AASIAA”. (Tämä oli kylläkin oma mokani.)
– Keskellä on vihje ”MATTI SALO & JUUDEAN KUNINGAS”. Sen alapuolella pitäisi lukea ”JAA VIIMEISTELET”. (Tämäkin oli mun vika.)
– Vasemmalla ylhäällä on ruutu, jossa on kaksi parrakasta miestä ja teksti ”ATKINSIN PYRKIMYS”. Tekstin pitäisi kuitenkin olla kuvien yläpuolella, eikä toisinpäin.
– Keskellä, pari ruutua NASAn logon alapuolella on musta ruutu. En tiedä, mikä se on, sen pitäisi olla ihan normaali valkoinen ruutu.

Näistä pulmista huolimatta parodinen ristikko on kyllä varsin ratkaistavissa, eikä edes kauhean vaikea. Itsekin tiesin melkein kaikki kohdat!

Aikakaus-Lehteä on toistaiseksi vaikea saada irtonumerona, mutta se kannattaa tilata, sillä meininki jatkuu neljä kertaa vuodessa. Loistava joululahja!

Mainokset

One comment

  1. Hei! Tilasin lehtenne joululahjaksi mutta olisin mielelläni ottanut esim. sivuiltanne tulostettavan lahjakortin jossa kerrotaan että olen tilannut sinulle lehden vuosikerran. Ottakaapa korvan taakse tästä vinkki..Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: