h1

Lomalomaloma

marraskuu 30, 2008

Lähden parin tunnin päästä kahden viikon lomamatkalle Kaakkois-Aasiaan. Tarkoitus oli lentää Bangkokiin, mutta sattuneesta syystä jouduttiin muuttamaan suunnitelmia. Niinpä määränpäinä ovatkin Seoul, Phnom Penh, Angkor Watin temppelit ja sitten palaamme alkuperäisiin suunnitelmiin sukellella Ban Rayan paratiisisaarella Phuketin rannikolla Thaimaassa.

Finnairin, YLEn ja Helsingin Sanomien tiedotus Thaimaan kriisistä on kyllä ollut täysin surkeaa. Joka puolella toistettiin Thaimaan hallituksen virallista tiedotetta, että kriisi ratkeaa lauantaina klo 13. Lauantaina klo 12 hallitus sitten yritti muutamalla mellakkapoliisilla ajaa mielenosoittajia pois ja epäonnistui. Ohhoh! Jos media olisi vaivaitunut kysymään asiaa esimerkiksi PAD:n puhehenkilöiltä, olisi voinut olla vähän realistisempi näkemys asioihin.

Myös Hesarin analyysi People’s Allience for Democracystä oli surkeaa. CNN:ltä taustoitusta ei löytynyt lainkaan, mutta al-Jazeera kertoi, että kyseessä on suuryhtiöiden masinoima, kuningasfanitukseen pohjautuva porukka, jotka siis vastustavat nyt jo kolmatta demokraattisesti valittua hallitusta peräkkäin. (PAD:n merkittävämmät syytteet pääministeriä kohtaan ovat, että hän on korruptoitunut ja että hän pyrkii tekemään maasta tasavallan syöksemällä kuninkaan valtaistuimeltaan.) Vastapuolella on turismista ja maanviljelystä elantonsa saavaa väkeä, joita pääministerin uudistukset ovat hyödyttäneet. Hesari tiivisti tämän niin, että PAD on yhdistelmä rojalisteja ja vasemmistoa.

Sinne kuitenkin mennään 🙂 Palaan blogaamaan ja kotimaahan 15.12.

PS. Katsokaa Kirjamaa-ohjelma 3.12.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: