h1

Mannerheim-roolipeli tulossa

huhtikuu 1, 2009

LEHDISTÖTIEDOTE: MANNERHEIMISTA ROOLIPELI
JULKAISUVAPAA 1.4. klo 12.00

Suomen marsalkka C. G. E. Mannerheimista on tulossa kansainväliseen myyntiin tähtäävä roolipelijulkaisu. Roolipelin suunnittelee Mike Pohjola ja se käsittelee Mannerheimin elämän dramaattisimpia vaiheita. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomessa julkaistaan roolipeli historiallisesta merkkihenkilöstä.

Mannerheim-roolipelissä yksi osallistujista on pelinjohtaja, yksi pelaa Mannerheimia hänen elämänsä eri vaiheissa, ja muut pelaavat Mannerheimin ystäviä, kollegoita, vastustajia ja rakastajia. Pelissä on mahdollista pelata Mannerheimin lisäksi sellaisia historiallisia henkilöitä kuin valtakunnankansleri Adolf Hitler, presidentti Risto Ryti, keisari Nikolai II. Pohjolan pelejä on aiemmin kritisoitu liiallisesta tyttöpainotteisuudesta, minkä vuoksi tässä pelissä ei ole mahdollista pelata naishahmoja.

”Olen suunnitellut Mannerheim-roolipeliä siitä lähtien kun ensi kertaa näin Helsingissä ratsastajapatsaan”, Pohjola kertoo. ”Mannerheim tunnetaan Suomessa suurena sotasankarina, mutta roolipelissä päästään tutkimaan myös muun muassa hänen tutkimusmatkojaan Aasiassa, ihmissuhdesotkujaan sekä vaiheitaan keisarillisessa armeijassa ja Vapaussodassa.”

Roolipelin tutkimusmatkavaiheessa pelaajaryhmä saa pelata paitsi Mannerheimia ja hänen länsimaisia seuralaisiaan, myös Praedor-tyylisesti kaikkia kansoja matkan varrella. Mongoleille, tunguuseille, kasaareille, tiibetiläisille, kentaureille, kiinalaisille, venäläisille ja suomalaisille onkin kaikille tarkkaan laskettu pistearvot, josta käy ilmi kunkin kansallisuuden älykkyys, voimakkuus, karisma ja moraalisuus.

”Tämä on herättänyt jo pelitestausvaiheessa jonkin verran hämmästystä, mutta apunani rotuominaisuuksien määrittämisessä on ollut muun muassa muinaiskirkkoslaavista väitellyt tutkija ja valtio-opin emeritusprofessori”, Pohjola paljastaa.

Mike Pohjola itse on kunnostautunut roolipelitaiteilijan lisäksi kirjailijana, sanaleikkiasiantuntijana, elokuvakäsikirjoitusopiskelijana, aktivistina, kunnallisvaaliehdokkaana, blogaajana, toimittajana, siviilipalvelusmiehenä, opiskelija-aktiivina, juontajana, sarjakuvapiirtäjänä, luennoitsijana, konsulttina ja tutkimusmatkailijana. ”Näen itsessäni ja Mannerheimissa paljon samaa, ja tietyllä tavalla tässä onkin kyse roolipelillisestä omakuvasta.”

Nelivärinen, kovakantinen, 220-sivuinen Mannerheim-roolipeli julkaistaan Ropecon-tapahtumassa heinäkuussa. Roolipeliteos ei ole kytköksissä samaa aihetta käsittelevään suurelokuvaan.

mannerheim_roolipeli

Mainokset

4 kommenttia

  1. Olenkohan ainoa ihminen, jonka vilpitöntä innostusta ei häirinnyt kielelle hiipivä kuraveden aromi? ”Mitäs tämä on, otan purkan…”


  2. Onneksi olkoon, hieno homma! Joko voi ilmoittautua? Tahdon kentaurihahmon, jos saa itse valita.


  3. Hyvää aprillipäivää myös Mikelle! 😀Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: