h1

Novellielokuva Lipunpolttajat

24 huhtikuun, 2009

YLEn ja Suomen elokuvasäätiön kolmas novellielokuvakilpailu on ratkennut ja neljä tuotantoon päätyvää elokuvaa on valittu. Joukossa on paljon koulukavereitani, mutta ehkä sittenkin niistä eniten mieltä hivelee tämä:

LIPUNPOLTTAJAT

Jaana, Martti ja Ville ovat nuoria aktivisteja, jotka vastustavat imperialismia ja uusliberialismia ja seisovat suoraselkäisesti ajatustensa takana. On kuitenkin vaikeaa pitää kiinni aatteistaan ristiriitaisten signaalien maailmassa. Saadakseen mielipiteensä julki nuoret päättävät tehdä jotain, mistä heidät huomataan. Jotakin, mikä on tärkeää ja näyttävää.

Käsikirjoitus ja ohjaus Mike Pohjola
Tuottajat Misha Jaari / Oy Bufo Ab ja Mark Lwoff

Käsikirjoittajaohjaaja Mike Pohjola, 30, on elokuvantekijä, kirjailija ja roolipelisuunnittelija. Pohjola on opiskellut New York Film Academyssä elokuvaohjausta ja Taideteollisessa korkeakoulussa elokuva- ja tv-käsikirjoittamista. Osallistuvaan draamaan keskittyvä ruotsalainen tuotantoyhtiö The Company P, jota Pohjola on ollut perustamassa, voitti kansainvälisen Emmy-palkinnon parhaasta interaktiivisesta tv-palvelusta.

Tuotantoyhtiö Oy Bufo Ab on vuonna 2007 perustettu kolmen Taideteollisen korkeakoulun käyneen kaveruksen perustama elokuvatuotantoyhtiö.

Ei varmaan nimestä ole kauhean vaikeaa päätellä, mitä tärkeää ja näyttävää nuoret päätyvät tekemään, mutta tossa onkin vasta elokuvan pari ekaa minuuttia. Lipun polttaminen on nimittäin yllättävän vaikeaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: