h1

Ropecon-ohjelma

31 heinäkuun, 2009

Eilinen aloittelijoille, vanhemmille ja opettajille tarkoitettu Arpacon tuli nähtyä. Reilu sata kävijää ilmeisesti piipahti ihmettelemässä, kokeilemassa ja kuuntelemassa. Eniten väkeä taisivat vetää vampyyrinhammastyöpaja ja mafialarppi. Lapsissa oli hauska nähdä alakouluikäisiä hevareita, mangusteja, nörttejä ja ninjoja, eli juuri sitä porukkaa, jonka houkuttelemista varten tapahtuma järjestettiinkin.

Sain myös käsiini tänään alkavan Ropeconin käsiohjelman. Salaisuusteema näkyy ainakin siinä, että kartassakin oli jotain tekstiä kääpiöriimuilla ja Hobitin lukemisesta on niin pitkään, että tekstin merkitys jäi hämärän peittoon… Toivottavasti pohjoinen on kuitenkin ylhäällä ihmiskarttojen tapaan.

Oma ohjelmani alkaa olla valmiina, joten voidaankin vilkaista vielä tapahtuman kiinnostavaan pelitarjontaan. Larppeja, pöytäpelejä ja demotusta. Viimeisenä se humoristinen mutta oudon kiehtova peli, missä itse ajattelin sunnuntaina pelata. Tänä vuonna Ropeconissa on kilpailu ennalta kirjoitetuista skenaarioista ja se näkyy myös siinä, että kiinnostavia pöytäroolipelejä on ohjelmakartassa.
Pyhä Mungo; Hullujen Huviretki
Pe 15.00 –  Pe 18.00, Larp-tiski Larpit
Järjestäjä: Ella-Lotta Kuusisto
Ilmoittautuminen larppiin.
Pyhän Mungon taikatautien ja -vammojen sairaalan viidennen kerroksen Taikavahinkojen suljetun osaston viikottainen ulkoiluhetki on täällä. Potilaat kaitsetaan kesän kunniaksi kirmaamaan vihreällä nurmikolla, mutta vain hoitajien tiukan valvonnan alla, ja rauhoittavia on varattu kaikkia niitä varten jotka kuvittelevat ulkoilman pehmittävän raudanlujat valkotakit. Mutta entäpä onko hoitajillakin kevättä rinnassa, ja mikä saa tohtori Oraven huomion herpaantumaan hullujen holhoamisesta? Potter-maailmaan sijoittuva minipeli, jossa humoristisella otteella ja karikatyyrihahmoilla koetaan pala hullujen ja näiden hoitajien väritettyä arkea, ja kokeillaan, kuinka hämäräksi hulluuden ja selväjärkisyyden rajat voidaan sotkea.

Arkkikiven demopiste
Pe 15.00 –  Su 18.00, Sali 22 Demo
Järjestäjä: Eero Tuovinen, Jari Tuovinen, Markku Tuovinen, Henrik Mikkonen
Tule tutustumaan uusiin ja erikoisiin indie-roolipeleihin Arkkikiven demopisteessä. Pelejä voi lukea rauhassa ja pelata, ja tarjolla on myös perinteisiä 15 minuutin demoja keskeisimmistä nimikkeistä. Tavoitteena on myös olla rakentavia omaehtoisen pelinkehityksen ja -julkaisun kannalta, testaten, kritisoiden ja juonitellen paikalle saapuvien asianharrastajien kanssa peliprojektien tiimoilta. Luvassa siis vapaamuotoista keskustelua roolipelaamisesta, ja jos paikalle jää venymään, niin saattaa vaikka päätyä pelitestaamaan kehitteillä olevia pelejä.

Savo: Lastuja kirkonväeltä
Pe 20.00 –  La 00.00, Palaver Pöytäpelit
Savo: Tuomiopäivä!
La 10.00 –  La 14.00, Palaver Pöytäpelit
Järjestäjä: Hanna Kemppi
Lastuja kirkonväeltä: Kansantarinaan pohjautuva roolipeliskenaario kylän kurjimpien yllättävästä kohtaamisesta salaperäisen kirkonväen kanssa. Pelissä tulee olemaan teemoja, jotka eivät herkkävatsaisimmille sovi.
Tuomipäivä!: Tule ottamaan selvää miten käy, kun syntiset joutuvat tuomiolle 1700-luvun lopun Savossa.
Testausvaiheessa oleva, vahvasti eläytymistä ja tarinankerrontaa painottava kokeellinen roolipeli. Konfliktit ratkeavat nopan sijasta sananlaskujen avulla. Omavalintaisen murteen käyttö erittäin suotavaa, joskaan ei pakollista.

Myrrysmiehet…
Pe 20.00 –  La 00.00, Sali 22 Demo
La 12.00 –  La 16.00, Sali 22 Demo
Järjestäjä: Ville Takanen, Jukka Sorsa
Tule kokeilemaan Myrrysmiesten uusia ja suunnittelupöydällä kypsyviä pelejä kuten Hounds of the Seata, Rautamanttelia, Kolmatta Orleansia ja Harhapolkua

Baader Meinhof Komplex
La 10.00 –  La 15.00, Larp-tiski Larpit
La 15.00 –  La 19.00, Gorsu Larpit
Järjestäjä: Vili Nissinen, Satu Aronen
Ilmoittautuminen larppiin.
Kylmän sodan räjähdettyä käsiin ja muuttuessa III – maailmansodaksi, ihmiset eivät tienneet mitä edessä vielä olisi. Natsien noustessa esiin Bolivian sademetsistä ja palauttaessa maailmaan rauhan ihmiset hurrasivat, riemuitsivat ja kumarsivat Hitleriä kumppaneineen. Hetkellisen rauhan jälkeen alkoivat taas junat kulkea ja uusia tuhoamisleirejä perustettiin ympäri Eurooppaa. Kukaan ei uskaltanut tehdä vastarintaa, ennen Sydänten Punaista Armeijakuntaa: Andreas Baaderin ja Ulrike Meinhofin johtamaa ryhmää. Natsit ja SPA sotivat ja näyttikin jo siltä, että SPA voittaa natsit. Sitten SPA:n johto katosi. Luvassa painostava ja ahdistava peli III-MS:n viimeisistä tunneista SPA:n johdon viimeisessä olinpaikassa. Ei heikkohermoisille!

Beneath the Ice
La 10.00 –  La 14.00, Palaver Pöytäpelit
La 11.00 –  La 15.00, Takka Pöytäpelit
Su 13.00 –  Su 17.00, Sali 24 Pöytäpelit
Järjestäjä: Timo Rutanen, Wolf Bergenheim, Kaj Sotala
A geologist, studying the still active volcano mount Erebus, stumbles upon a man made gate beneath the ice on Antarctica. The door is an equilateral triangle and decorated with Aztec pictographs. The door frame is a golden border with Old Persian cuneiform writing. A special team of experts from the United Nations Office of Scientific Investigation and Research is dispatched to investigate. Can the team discern who built the door? What secrets lay behind the door? What is the American corporation doing on the north slopes of mount Terror? Can the team unravel the mysteries of earth’s past? A science fiction/modern adventure featuring ancient lethal traps, extinct beasts, high technology and a secret that if revealed will shake the very foundations of humanity itself! Where do we come from will get a whole new meaning…

Kulkematta jäänyt tie
La 12.00 –  La 14.00, Otarannan kattosauna Larpit
Järjestäjä: JiiTuomas Harviainen
Pelautus
Amerikkalaisen pitkän linjan larp-suunnittelijan Mike Youngin palkittu mini-larp, jossa pelataan läpi sarja lyhyitä kohtauksia. Kohtauksissa osa pelaajista on hahmoina, osa hahmojen ajatuksina tai tunnetiloina.

Itran kaupunki: The Morning Post
La 16.00 –  La 18.00, Sali 22 Demo Englanninkielinen
Su 14.00 –  Su 16.00, Sali 22 Demo Englanninkielinen
Järjestäjä: Håken Lid
The Morning Post has for years been the most respected and reliable source for news for the citizens of Itra’s City. However, this postition is now threatend by a new competing newspaper: The Primate Sceam. The PCs are five journalists working for The Morning Post, fighting to keep their jobs, their journalistic integrity and also uncover some dirty secrets along the way. Itra’s City is a Norwegian role playing game in a retro-surrealistic urban setting. The card-based focus on player empowerment, improvisation and dream-like surrealism. The game will be played in English.

E.N.O.C. – Operaatio Eisenberg
La 18.00 –  La 20.00, Sali 22 Demo
Järjestäjä: Miska Fredman
Ensimmäinen niin sanottu pelivalmis roolipeli Ironspinen tuotantolinjoilta on valmistunut. Peli on suunniteltu aikarajoitteisille ja roolipelien pikaruuan nälkäisille. E.N.O.C. – Operaatio Eisenberg on paketti, joka sisältää kaiken yhden seikkailun pelaamista varten. Asetelmana pelissä on yliluonnollista vastaan taisteleva salainen organisaatio Extranormal Operations and Control, E.N.O.C., jonka agentit lähtevät tutkimaan outoa kuoleman tapausta pieneen norjalaiseen kylään.

Zombeja Ankkalinnassa! – Synkkääkin synkempi Ankronikka 2
La 14.00 –  La 18.00, Käpyaula Pöytäpelit
Su 14.00 –  Su 18.00, Käpyaula Pöytäpelit
Järjestäjä: Niko Suominen
Kuoleman varjo vaanii tänäkin Ropeconina Ankkalinnan pimeissä kolkissa. Elävät kuolleet ovat vallanneet Ankkalinnan ja luvassa on verta, irtoraajoja ja hyytävää teurastusta. Menikö Pelle Pelottoman koe Bombi Zombin kanssa pieleen vai ovatko Milla Magian maagiset metkut karanneet käsistä? Onko Kroisos Pennosella sormensa pelissä vai löytyykö vastaus Ankkapurhan linnan kätköistä? Pelastaako Sudenpentujen käsikirja pinteestä? Riittääkö Hannu Hanhen onni? Onko kalman käsi yltänyt jo Hanhivaaraan saakka? Miten käy Akun ja Tulpun naapurisovun? Tule mukaan löytämään pelon syvin olemus synkkääkin synkemmän Ankronikan parissa…
Pelijärjestelmä on Zombeja! Ovella! Huom. Peli sisältää moraalitonta materiaalia – osalla hahmoista ei ole ollenkaan housuja.

2 kommenttia

  1. Näin sinut pelipöydän läheisyydessä Ankkalinnan pimeiltä laitamilta sunnuntaina. Olisit ihmeessä tullut peliin mukaan! Olet ehdottoman tervetullut ensi vuonna, mikäli vain uskallusta riittää… 🙂


  2. Kiitos! Olitte siirtäneet pelin aloitusaikaa, joten en viitsinyt tulla kesken mukaan. Ehkä olis pitänyt, ainakin Mikki Hiiri -imitaatio oli vakuuttava 🙂Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: