h1

Kuulumisia Aalto-yliopiston edustajistosta #2: Järjestäytymiskokous huomenna

3 elokuun, 2009

Kevään ja kesän mittaan on pidetty kaikenlaisia koulutuksia, iltakouluja, konklaaveja ja suunnittelukokouksia, jotta Aalto-yliopiston edustajisto pääsee kokoontumaan tiistaina. Korkeakoululla ei vielä ole lainvoimaista hallitusta, joka voisi nimittää rehtorin, joka voisi vahvistaa AYY:n säännöt. Mutta toiveena on, että edustajiston ekan ja tokan kokouksen välillä nämä toteutuisivat, jolloin me voidaan omasta puolestamme sopia säännöistä huomenna ja parin viikon päästä, kun jälleen kokoonnumme, säännöt olisivat jo voimassa.

Se ei tietenkään muuta sitä faktaa, että edustajisto on valittu vanhojen ylioppilaskuntien sopimissa puitteissa, ei uuden ylioppilaskunnan sääntöjen mukaan, mutta asiaa on vaikeaa muuttaakaan.

Peistä on edustajiston iltakouluissa taitettu muun muassa siitä, pitäisikö kaikilla korkeakouluilla olla kiinteäpaikka AYY:n elimissä, kuten hallituksessa. Vähemmistönä olevien taikkilaisten mielestä pitäisi, monet enemmistössä olevista teekkareista taas vastustavat. Oikeudenmukaisuus, moniarvoisuus ja aiempien ylioppilaskuntien aiesopimus puhuisivat meidän puolestamme, mutta jotkut kannattavat ajatusta listavaalista, jolloin hallituksen puheenjohtajaehdokas saisi valita hallituslistansa jäsenet täysin vapaalta pohjalta väkeä – eli usein tietysti omia koulukavereitaan.

Tässä kutsu itse edustajistoon:

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) edustajisto pitää ensimmäisen kokouksensa 4.8.2009 kello 17.00 Säätytalolla.

AYY:n vaalijärjestyksen määräysten mukaisesti ensimmäisen kokouksen kutsuu koolle eniten henkilökohtaisia ääniä saanut maisema-arkkitehtiylioppilas Pipsa Penttinen. Kokouksessa käsitellään muun muassa sääntöasioita.

Opetusministeri Henna Virkkunen pitää edustajistolle tervehdyksen ennen kokouksen alkua.

Säätytalon osoite on Snellmaninkatu 9–11, kokoussali 15 (toinen kerros). Paikalle ovat tervetulleita kaikki yhdistyvien ylioppilaskuntien jäsenet, sisään pääsee voimassa olevalla opiskelijakortilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: