h1

Romanian suomalaisongelma

26 marraskuun, 2010

Euroopassa ja varsinkin Romaniassa mietitään, mitä pitäisi tehdä yhä kasvavalle suomalaisongelmalle. Romaniaan tulevat suomalaisjuopottelijat rumentavat katukuvaa ja heillä epäillään olevan yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Suomalaiset rumentavat Bukarestin katukuvaa.

Romanian arlamentissa on esitetty jopa totaalista juopottelukieltoa. Juopottelukiellon perusteluissa sanotaan, että osa monista ulkomaalaisperäisistä juopoista ei tyydy pelkästään juopotteluun, vaan syyllistyy myös erilaisiin varkauksiin ja järjestyshäiriöihin. Samalla vähennetään kaupunkiviihtyvyyttä ja lisätään muun muassa luvatonta kadulla yöpymistä.

Romanian poliisin havaintojen mukaan juopottelijoiden määrä on viime päivinä lisääntynyt etenkin Târgu Cărbuneştissa muutamilla kymmenillä henkilöillä. Poliisin selvityksen mukaan juopottelussa on mafiamaisia piirteitä. Juopottelijoita myös kuljetetaan varta vasten Romaniaan jopa Helsingin kaupungin rahoilla.

Romaniassa, etenkin Bukarestissa, muualta tulleet suomalaiset ovat joutuneet osan valtaväestöä tulilinjalle. On noussut esille vaatimus juopottelun kieltämisestä lainsäädäntöteitse. Ihmisoikeusaktivistit ovat kuitenkin huomauttaneet, että juopottelumatkojen kriminalisointi merkitsisi samaa kuin hyvätuloisuuden kriminalisointi.

”Suomen suhteen pitäisi olla tiukkana”, sanoo juopottelukieltoa esittänyt parlamentaarikko Vladimir Dracul. ”Jos pullo ei mene kiinni, niin tukihana menee. Jo Suomen EU-jäsenyysneuvottelussa tästä asiasta olisi pitänyt vääntää tiukemmin ja kauemmin. Mielestäni juopottelukiellon vastustaminen kertoo kylmistä arvoista ja piittaamattomuudesta.”

”On uskomatonta, että jopa vähemmistövaltuutettu vastustaa juopottelukieltoa”, hämmästelee Dracul. ”Ilmeisesti vähemmistövaltuutetun mielestä on hyväksyttävä tilanne, että yksi etninen ryhmä elää kurjuudessa ja elättää itsensä kadunkulmissa juopottelemalla. Tällainen asenne kertoo suuresta välinpitämättömyydestä suomalaisten kurjuuden suhteen.”

Onko Dracul sitten itse antanut viinaa suomalaisjuopoille? ”En ole antanut, koska on niin paljon epäilyjä, että soppa menisi rikollisliigoille. Sen sijaan olen antanut rahaa katulähetykseen Suomessa.”

Romania voisi ottaa esimerkkiä Ruotsin mallista. Ruotsissa suomalaiset on onnistuttu kotouttamaan yhteiskuntaan poikkeuksellisen hyvin. Ruotsissa vain viisi prosenttia suomalaisista asuu hökkelitaloissa ja puolet on asunnonomistajia. Toisaalta juuri Ruotsi kantaa suuren osan suomalaisjuopottelun taakasta alueella liikennöivien juopottelijoiden pesäpaikaksi muodostuneiden autolauttojen vuoksi.

Vaikka muut Euroopan maat omaksuisivat Ruotsin vastaanottavan asenteen, sekin ratkaisisi vain puolet ongelmasta. Suurin ongelma on edelleen se, että suomalaiset eivät halua jäädä kotimaahansa juopottelemaan, vaan tekevät ryyppyreissuja ulkomaille. Avainasemassa on siis se, miten suomalaisten oloja parannettaisiin kotimaassa.

Tällä hetkellä Dracul osallistuu viisihenkiseen romanialaisryhmään, joka matkustaa Suomessa pohtimassa paikallisten viranomaisten kanssa keinoja, joilla hillittäisiin suomalaisten virtaa Bukarestiin ja viestitettäisiin lähtöä suunnitteleville, ettei Romaniaan kannata tulla.

Lisää asiasta Suomen kuvalehdessä.

6 kommenttia

 1. Aivan loistavasti oivallettu 😀


 2. On surullista, että tämä kirjoítus on osuva. Erityisesti Baltian maissa on suomalaisiin turisteihin suhtauduttu aika negatiivisesti. Tukholmassa olen itse havainnut, että laivoilta tulevat humalaiset suomalaiszombit erottaa vilinästä aika hyvin.


 3. Tässä oikea emä valhe ja ilmeisesti Suomen mustamaalaus yritys (surkeasti epäonnistunut).
  Mitä tulee Ruotsin suomalaisiin niin he työn perässä takavuosina tekivät pitkän päivän ”VOLVOLLA”ym muuallakin.
  Entä sitten Romanialaiset ? Huhhu vai suomen juopot rumentaa katukuvaa Bugarestissä ym muualla. Tulin juuri sieltä 4vk matkalta. Ollen koko ajan liikeellä. En tavannut suomi juoppoja yhtään kaduilla. Muttakin Paikallista väestöä Maaseudulla jonka asunnot ei täytä minkään laisia eu tai inhimillisiä stantarteja.Työstä puhumattakaan. Zeskun aikaan oli romanialaisilla töitä ja leipä kaikilla.Nyt ei ole! Enkä kokenut mitään suomalais viha nyt enkä ennenkään matkallani.Ainoastaan alaikäisten prostituutio(vanhemiensa avustamana) on lisääntynyt puuteen myötä,koko romaniassa,ennen se oli tuiki tuntematonta siellä ?? Se todella pistää silmään.
  Romania muka anta rahaa Suomen katulähetykselle. SE ON JO NIIN PAKSU VALE JOTTA ALKUPERÄISTÄ kirjoitajaa voisi jo kait syytää vieraasta valtiosta perättömän lausunnon antamisesta.Jopa suomessa on Romanian kerjäläisiä enemmän kuin kait Suomi turisteja romaniassa. Miksi rikkaan maan kansalaiset tulevat suomeen kerjään rääsyissä ? Tuomelan Mikon kirjoitus en tiedä mitä tolla tarkoitti mutta tosi typerää,. Onneksi kaikkisuomalaiset ei ihan kulje laput silmillä mailmalla.


 4. Kiinnostava kirjoitus. Hyviä oivalluksia hankalasta aiheesta.


  • Ottakaa huomioon, että tämä kirjoitus kuuluu myös kategoriaan ”satiiri”, ja sitähän se yrittää ollakin, joskin aika kömpelösti. Olen työskennellyt Romanmiassa lähes 9 vuotta, ja asunut vakituisesti Bukarestissa 4,5 vuotta. Pidempiaikaisia työkeikkoja on ollut mm. Satu Maressa, Focsanissa, Constantassa ja Alexandriassa. Täyttä puppuahan tämä juttu on. Sellaista henkilöä kuin ”Vladimir Dracul” ei ole olemassa (se on kuvitteellisesti väännetty Vlad Draculasta, jonka kaikki tietävät), mitään valtuuskuntaa ei ole Suomessa ollut, järjestyshäiriöistä puhumattakaan. Itse kyllä huomaan, että kyseessä on surkuhupaisa yritys vitseillä, mutta kun Suomessa ei Romaniasta mitään tiedetä, on olemassa vaara, että joku todella ottaa tämän vakavasti.


 5. Eiks tää ollukaa totta?Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: