h1

Hollywoodin kuulumisia, osa 1

17 joulukuun, 2010

Vietin itsenäisyyspäivän tiimoilla viikon Los Angelesissa lähinnä työasioissa. Siellä oli tapaamisia ja pääsin osallistumaan myös Suomen konsulin virka-asunnolla pidettyyn itsenäisyyspäiväjuhlaan, jossa pääesiintyjänä oli itse Joulupukki (tuo suurmies, joka antoi meille itsenäisyytemme). Matkan virallinen syy on vielä salaisuus, mutta ylipäätään ensivierailu Hollywoodissa oli aika jännä! Skientologeja todella on joka puolella, kuvassa L. Ron Hubbard’s Winter Wonderland

Halvin ja pienin saatavilla oleva vuokra-auto oli suomalaisen silmiin silti aika iso, normaali viisiovinen henkilöauto, jolla ajelin ruuhkassa vuokraamolta hotellille. Kartta oli pullollaan tuttuja kadunnimiä ja tien vasemmalla puolella oli palmupuistikoita, oikealla öljykenttä. Ajoin La Cienga Boulevardia pohjoiseen, ja sen poikkikatuina ohittui Santa Monica Freeway, Venice Boulevard ja Fairfax Avenue, kunnes lopulta käännyin Olympic Boulevardille ja sieltä Highland Avenuelle. Pienet kaupat ja kerrostalot vaihtuivat hiljalleen hienoiksi omakotitaloiksi, hotelleiksi ja nähtävyyksiksi. Risteyksissä näkyy Beverly Boulevard, Melrose Avenue, Santa Monica Boulevard, Sunset Boulevard ja Hollywood Boulevard, kunnes lopulta saavuin hotellini parkkipaikalle. Valet ajoi auton paikalleen.

*

Amerikkalainen kontaktini vei minut Santa Monicassa elokuvateatteriin, jossa oli päivänäytöksenä Steam of Life eli Miesten vuoro. Oli kiinnostavaa nähdä se amerikkalaisten seurassa, alun talvimaisemat loivat ihanan ja eksoottisen kontekstin täkäläisille, kun Suomessa ne olivat vain perusmaisemia. Tapasin ohjaaja Mika Hotakaisen, joka paljastui kokkolalaiseksi roolipelaajaksi, eli meillä on paljon yhteisiä kavereita. Kokkola-mafia on kaikkialla.

En muistaakseni ollut koskaan nähnyt Tyyntä valtamerta. Rannalla oli Irakissa kuolleille kalifornialaissotilaille tehty muistomerkki, pieni sotilashautausmaa. Valkoisia puisia ristejä ja siellä täällä Daavidin tähti tai puolikuu. Niitä on joitain satoja. Vieressä on pieni kyltti, jossa on valokuvia irakilaisista. Siinä lukee: ”Sodassa kuolleiden miljoonien irakilaisten muistolle.” Onpa sentään jotain, vaikka irvokkaalta muutaman laitonta valloitussotaa tekevän sotilaan kunnioitus tuntui sen vierellä.

Kävelin lankonkia kunnes se loppui ja sitten tarvoin märässä hiekassa sinne, mihin laineet tulivat. Kuljin vetäytyvän aallon perässä, kunnes sain upotettua kämmeneni Tyynen valtameren veteen. Sitten tuli seuraava aalto ja juoksin sen perässä pois.

*

Conspiracy For Goodia tehdessä tutustuin Tim Kringiin ja hänen avustajiinsa Bobiin ja Zachiin. Menimme heidän kanssaan läheiseen thaimaalaiseen ravintolaan. Tim kertoi hiukan alueesta, Hollywood and Vine on kuulemma se risteys, jossa historiallisesti nuoret näyttelijät ”löydetään”. Risteyksen rakennukset olivat 20-luvulta ja käyneet läpi Hollywoodin kulta-ajan. Isot valkoiset Hollywood-kirjaimet näkyivät kivasti pohjoisella vuorenrinteellä. Tuli mieleen Chinatown tai Roger Rabbit.

Thaimaalaisessa ravintolassa tilasimme ison joukon kala- ja äyriäisruokia, ja söimme niitä aasialaisessa buffet-hengessä. Viikonloppuisin ravintolassa kuulemma esiintyy omistajan veli, joka on thaimaalainen Elvis-imitaattori, joka ei osaa sanaakaan englantia. Nyt tilalla oli vain kolmemetrinen mustaa muovia oleva Elvis-patsas.

*

Lisää Hollywood-päivityksiä tulossa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: