h1

Maahanmuuttokriittinen sanasto

30 heinäkuun, 2015

Kirjoittanut Mike Pohjola. Julkaistu kokoelmassa Mitä Jussi Halla-aho tarkoittaa?, toim. Ville Hytönen, julk. Savukeidas, 2010.

Hyysäri: 1. Hesari, katso vihervasemmistolainen media.
2. Joku, joka hyysää.

Hyysätä: Huolehtia maahanmuuttajien hyvinvoinnista.

Kukkahattutäti: Poliittiseen korrektiuteen tarttuva keski-ikäinen nainen, usein myös hyysäri ja mokuttaja. Astrid Thors on kukkahattutädin tyyppiesimerkki.

Maahanmuuttokriittinen: Viittaa joskus aitoon haluun kehittää suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa, etupäässä toimii kiertoilmauksena rasistille.

Mamu: Maahanmuuttaja, ei sinällään arvolatautunut termi.

Mestari: Hommalaisten käyttämä nimitys Jussi Halla-ahosta.

Mokutus, mokuttaminen: Monikulttuurisuuden pitäminen hyvänä asiana, nähdään usein uhkana maahanmuuttokriittisille. Tulee sanoista MOniKUlttuurisuus.

Naxu: Natsi, avoin rasisti.

Naxuilu: Avoimen rasistinen puhe tai käytös.

Netsi: Nettinatsi.

Nuiva: Maahanmuuttoon nuivasti suhtautuva henkilö, mokuttajan vastakohta.

Poliittinen eliitti: Kuka tahansa poliittinen päättäjä tai puolue, joka ei jaa hommalaisten käsitystä maahanmuutosta, käytännössä kuka tahansa paitsi Halla-aho, Timo Soini, Tony Halme tai Wille Rydman. Heitä tyypillisesti nimitetään vihervasemmistolaisiksi stalinisteiksi riippumatta siitä mihin he sijoittuvat poliittisella kartalla.

Pravda: Hesari, katso vihervasemmistolainen media.

Sepi: Seppo Lehto, tamperelainen äärioikeistolainen aktivisti, joka istuu vankeusrangaistusta vihapuheesta ja uskonrauhan rikkomisesta. Erikoistunut vaatimaan Karjalan palauttamista. Hommalaisten parissa häntä pidetään liian äärimmäisenä ja erikoisena.

Stalinisti: Yleensä sama kuin punavihreä arvoliberaali nuori kaupunkilainen. Saattaa viitata myös Stalinin kannattajaan.

Suvaitsevaisto: Maahanmuuttajia suvaitsevista ihmisistä koostuva ihmisjoukko, joka yritetään leimata äänekkääksi vähemmistöksi.

VHM: Valkoinen HeteroMies, kunnollinen suomalainen, joka vastustaa mokutusta, stalinismia ja maahanmuuttoa. Mieltää itsensä uhatuksi lajiksi.

Vihervasemmistolainen media: Käytännössä kaikki valtamedia, jotka maahanmuuttokriitikoiden mielestä ylistävät monikulttuurisuutta ja vähättelevät maahanmuuttajien tekemiä rikoksia. Todellisuudessa ”vihervasemmistolaista mediaa” leimaa se, että se on keskustasta oikealle ja sitä rahoitetaan automainoksilla. Verrattavissa keskustalaisten käyttämään termiin ”Etelän media”.

Äbäläwäbälä-reaktio: Epätoivotun asian aiheuttama reaktio, jossa laitetaan kädet korville ja huudetaan älämölyä, kunnes asia menee pois.

2 kommenttia

  1. […] Termiä “Mestari” käytetään Jussi Halla-ahosta yleisesti mutta ainakin osittain ironisesti. Ideana on vitsailla Halla-ahon henkilökultin syvyydellä tyyliin: “Johtajan kutsuminen Mestariksi on tietysti leikkiä, mutta aion silti uhrata nuorimman lapseni Hänen vaalimenestyksensä varmistamiseksi.” (Nimimerkki Nikopol Scriptan vieraskirjassa 22.9.2008) Samaan tyyliin itseironisesti monet hommalaiset käyttävät itseään nimitystä “netsi”, eli nettinatsi, tai “naxu”, natsi, koska se on sana jota mokuttajat heistä ovat käyttäneet. Natseilu eli avoimen rasistinen puhe, tai käytös kirjoittaminen on siten naxuilua. [Katso myös Maahanmuuttokriittinen sanasto.] […]


  2. […] Pohjolan blogi « Avoin kirje Matias Turkkilalle Maahanmuuttokriittinen sanasto […]Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: