h1

Guggenheimin kävijäarvailut

23 marraskuun, 2016

New Yorkin Guggenheim-museossa vieraili vuonna 2013 ennätykselliset 1,2 miljoonaa ihmistä. Koko kaupungissa kävi tuona vuonna 54,3 miljoonaa. Heistä siis peräti 2,2% kävi museossa! Upea luku.

Helsingissä käy vuosittain 3-3,5 miljoonaa matkailijaa. Helsingin kaupunginhallitus suosittaa tännekin Guggenheim-museon rakentamista, sillä heistä 550 000 tulisi käymään museossa. Siis jopa 15,7% tai huonona matkailuvuonna 18,3%!

Helsingin tynkä-Guggenheim olisi siis kaupunkiin tulevien turistien keskuudessa seitsemän kertaa suositumpi kuin New Yorkissa oleva jättimäinen pää-Guggenheim.

550 000 kävijällä Guggenheim olisi suositumpi kuin Korkeasaari, Tuomiokirkko tai Temppeliaukion kirkko, mutta vähemmän suosittu kuin Suomenlinna. Tätä suositumpia ovat vain liikematkailijoiden suosima Messukeskus sekä mahdollisesti Linnanmäki.

Helsingin Guggenheim olisi myös suositumpi kuin Ateneum, Kiasma, ja Amos Anderson yhteensä vuonna 2015. Siitä huolimatta, että suuri osa näiden vierrailijoista oli lapsia ja muita maksuttomia kävijöitä, jotka Guggenheimissa joutuisivat ostamaan lipun.

Vertailun vuoksi todettakoon vielä, että Louvressa käy 28,8% Pariisin matkailijoista. Se on Euroopan suosituin museo.

Ymmärrän kyllä, että jos nämä luvut pitäisivät paikkansa, Helsingin Guggenheim olisi niin mieletön attraktio, että se olisi suorastaan pakko rakentaa! Valitettavasti luvuissa on kyse enemmänkin lobbareiden haaveilusta kuin asiantuntijoiden ennusteista.

One comment

  1. Veronmaksajien rahoja ei kannata Guggenheimiin laittaa, mutta argumentit voisi silti pitää vahvoina.

    1. Jos Guggenheim toisi lisää matkailijoita, niin prosenttiluku, joka kuvaa Guggenheimissa kävijöitä suhteessa kaikkiin Helsingissä kävijöihin pienenisi. Ääritapauksessa, jos kaikki Guggenheimissä kävijät olisivat muuten jättäneet Helsingin väliin, niin prosenttiluvut olisivat jotain kokoluokkaa 12 % – 15 %. Silti aika suuret ja tekisit arviointivirheen itsellesi kielteiseen suuntaan, mikä vahvistaisi argumenttiasi.

    2. Guggenheim Helsingissä luultavasti olisi suhteessa merkittävämpi kohde kuin Guggenheim Uudessa Yorkissa, jossa kuitenkin on myös paljon muuta nähtävää; NY on noin kertaluokkaa suurempi. Täten tuo suhteellisten kävijämäärien vertailu ei ole erityisen paljastavaa, ellei ole jotain muuta syytä olettaa niiden olevan vertailukelpoisia.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: