h1

Ihmisen pojan e-versio ladattavissa, tuotot Amnestylle

1 syyskuun, 2011

Ihmisen poika ilmestyy paperilla syyskuun loppupuolella, mutta tästä hetkestä alkaen se on jo ladattavissa e-kirjana! Hinnan voi lukija itse valita välillä 1-20 euroa ja tuotot menevät lyhentämättömänä Amnestylle. Siitä vaan lahjoittamaan, lataamaan ja lukemaan. Olen tästä aika ylpeä.

Tiedostomuoto on muuten EPUB, jonka voi konvertoida myös Kindlellä luettavaksi. Sähkökirjakauppa on Elisa Kirja. Tässä vielä Gummeruksen tiedote.

Jeesus tulee, oletko valmis?

1.9.2011

Mike Pohjolan omaelämäkerrallinen romaani Ihmisen poika on tarina pojasta, joka uskoi olevansa Jeesuksen toinen tuleminen. Kirja ilmestyy syyskuun lopulla, mutta sen voi lukea jo syyskuun alusta lähtien sähkökirjana. E-kirja on saatavana yksinoikeudella Elisalta ajalla 1.9.–31.12. Kaikki e-kirjan tuotot ohjataan lyhentämättömänä ihmisoikeusjärjestö Amnestylle. Hinta määräytyy sen mukaan paljonko ostaja haluaa lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Mike Pohjola kertoo lahjoittavansa kuukausittain rahaa Amnestylle. ”Amnesty tekee todella tärkeää työtä puolustaessaan ihmisoikeuksia maailmalla – ja myös Suomessa. Mielestäni on järkyttävä moraalinen katastrofi, että maailmassa on orjuutta, lapsityövoimaa, perheväkivaltaa ja kidutusta. Amnestyn ansiosta niitä on vähemmän. Koetin pitkään keksiä jotain talkoo- tai vapaaehtoistyön muotoa, jolla voisin myös konkreettisesti auttaa Amnestyn toimintaa, ja viimein keksin, että voisin luovuttaa kirjani tuottoja järjestölle”, Pohjola kertoo.

Ihmisen poika on 70-luvulla syntyneiden sukupolviromaani, pysäyttävä ja omaperäinen tarina Jeesuksesta, ihmisyydestä, uskosta, epäilystä, roolipeleistä, aktivismista, seksistä ja poliittisesta korruptiosta. Se kertoo pojasta nimeltä Julius Sariola, joka kasvaa Ulvilassa tiukan uskonnollisessa perheessä. Kirja seuraa hänen elämäänsä syntymästä 70-luvun lopulla aina 2000-luvun alkuun. Teoksen elokuvaoikeudet on optioitu Hollywoodiin.

Julius on äärimmäisen kohtelias pieni poika, pyhäkoulun priimus, josta vanhemmat saavat olla ylpeitä. Hän on oppinut vanhemmiltaan kunnioittamaan Jumalaa, rukoilemaan ja elämään kunnollista elämää. Viisivuotiaana Juliuksen elämä mullistuu, kun hän putoaa korkeasta puusta. Julius uskoo suojelusenkelin pelastaneen hänet, koska Jumalalla on hänelle tehtävä maailmassa – Jeesuksen toinen tuleminen. Koska hän tietää, että lopun aikoina tulee vääriä profeettoja, hän ei kerro asiasta kenellekään. Hän alkaa kuitenkin elää elämäänsä valmistautuen tulevaan tehtäväänsä, mikä se ikinä onkin.

Mike Pohjola
Mike Pohjola (1978) on helsinkiläinen käsikirjoittaja ja pelisuunnittelija, joka opiskelee Taideteollisessa korkeakoulussa elokuva- ja tv-käsikirjoittamista. Hän on aiemmin julkaissut mm. nuortenromaanin Kadonneet kyyneleet. Pohjola on voittanut Emmyn ruotsalaisella tv-sarjalla. Hän käsikirjoitti hevimusikaalin 1827 Infernal Musical, jota Turun Nuori Teatteri esitti alkuvuodesta 2011.

Mike Pohjola, Ihmisen poika
607 sivua

e-kirjan voit ostaa täältä: http://kirja.elisa.fi/ekirja/ihmisen-poika

Advertisement

7 kommenttia

 1. Jos olisi ollut myynnissä ePub-muodossa ilman DRM:ää niin että voisi ostaa ilman kommervenkkejä ja lukea sillä sovelluksella millä haluan, olisin jo ostanut. Nyt jää väliin.


 2. Ahaa, en oo itse vielä testannut sitä! Millanen DRM siinä on ja miten se vaikeuttaa ostamista/lukemista? Olen nimenomaan ymmärtänyt, että voi lukea millä vaan – paitsi että Kindle vaatii säätöä, mutta onnistuu kuitenkin. (Mutta mitään speksejä en vielä ole saanut, joten jos näin ei ole, niin kuulen mieluusti!)


 3. Elisan e-kirjojen ostaminen vaatii Adobe Digital Edition -softan asentamisen koneelle, ei toimi muuten (Linux-käyttäjien ei kuulemma tarvitse vaivautua yrittämään ostamista). Ja lisäksi jos haluaa lukea noita esim. iPadilla, pitää asentaa Elisan oma ohjelma, ei toimi niillä lukuohjelmilla, jotka laitteessa jo on (eikä kirjoja siis saa yhteiseen kirjahyllyyn muiden ostosten kanssa). Näin ainakin Elisan oman FAQin mukaan.

  Teoriassa siis lukeminen kyllä onnistuu (jos on Windows-kone tai Mäkki, jolla ostokset hoitaa) esim. iPadilla, mutta on tehty turhan hankalaksi, ja luonnollisesti mahdollisuus lukea kirjaa poistuu siinä vaiheessa, kun jonain päivänä päivittää lukulaitteen sellaiseksi, jota Elisa ei viitsikään tukea.

  Käytännössä noiden suojausten purku on melko helppoa, mutta a) se on käsittääkseni Suomessa laitonta ja b) ainakin itse pyrin äänestämään lompakollani, eli ostan säännöllisesti e-kirjoja, mutta vain sellaisilta kauppiailta, jotka ovat tajunneet, että bisnestä voi tehdä myös ilman maksavien asiakkaiden kiusaamista.


 4. Selvittelin DRM-asiaa ja se ilmeisesti ei ole kiveenkaiverrettu. Selvittelen lisää… (Mutta e-kirjat ovat kaikille toimijoille uusia, joten näitä esiintyy vielä silloin tällöin.)


 5. Jos ton sais ilman DRM:ää ja Adoben softaa (ostamiseen) ePubina, mulle heti. Lupaan maksaa enemmän kuin minimihinnan!


 6. Nostan hattua hienolle hyväntekeväisyystoimelle!


 7. […] e-kirjoja kuin pokkareita ja Amazon myy enemmän e-kirjoja kuin painettuja teoksia. Mike Pohjolan Ihmisen poika oli jo ylittämässä kynnykseni. Hinta alkaa olla kohdallaan ja tuottokin menee hyvään […]Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: