h1

Natsit: Emme tienneet, että NSDAP oli natsimielinen järjestö.

1 marraskuun, 2011

NÜRNBERG, 1946. Oikeudenkäynti Saksan sodanaikaisia johtajia vastaan on alkanut. Hermann Göringiä, Rudolf Hessiä, Albert Speeriä ja muita Saksan johtajia syytetään muun muassa sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan. Johtajat vetoavat tietämättömyyteen.

Miksi liityitte natsipuolueeseen?
”Laitoin joskus aikoinaan hakemuksen johonkin järjestöön, mistä en ollut tarkemmin perillä, että mikä se oli”, valtakunnanmarsalkka Göring muistelee. ”Mielestäni kansallismielisyydessä ei ole mitään vikaa, mutta tosissaan tämä on tapahtunut silloin aikoja sitten ja tämä nyt on vanha juttu.”
Kuinka vanha?
”Muutama vuosi.”
Tämä on natsijärjestö. Kannatatko tällaista ideologiaa?
”En missään nimessä kannata.”
Miksi haitte sitten?
”Minä en ole tarkalleen tiennyt, mistä siinä on kyse silloin”, syytettynä olevista kansallissosialisteista korkea-arvoisin miettii. ”Pitää peruuttaa se hakemus sieltä.”

Kuvassa hakaristilippujen alla Hitlerin ja Göbbelsin vieressä oleva Göring ei huomannut puolueessa mitään natsihenkisyyttä.

”Liityin Kansallissosialistiseen puolueeseen joskus aikoja sitten ja olin unohtanut koko asian”, puolueen varajohtaja Hess sanoo. ”En olisi tässä elämäntilanteessa hakemassa sellaista jäsenyyttä.”

Isänmaallinen ihminen.Euroopan etupiirijaosta vastannut Saksan ulkoministeri Joachim von Ribbentrop kertoo liittyneensä natseihin, koska häneen vetosi puolueen nettisivu. ”Olen isänmaallinen ihminen.” Von Ribbentrop ei ole varma, aikooko hän olla liikkeen kanssa tekemisissä tulevaisuudessa.

”Ei se nyt väärin ole, jos joku hakee jäsenyyttä johonkin”, varusteluministeri Albert Speer filosofoi. ”En muista, oliko se tuolloin, kun siihen hain, niin samoilla aatteilla kehissä mukana, vai onko se nyt muuttunut radikaaliksi. Olen tehnyt virheitä muutenkin, mutta nyt olen tehnyt parannuksen”, Speer naurahtaa.

”En kannata rotuoppia”, rotuopin luoja Alfred Rosenberg linjaa. ”Siinä olen kyllä samaa mieltä, että monikulttuurisuus ei ole mikään hyvä asia ja se tuo vaan mukanaan ongelmia.”
Oletteko sitten huolissanne saksalaisen rodun tulevaisuudesta?
”Oikeastaan ihan lainopillisesti ei saa puhua mistään roduista. Siitä on nyt tullut uudet ohjeet”, arjalaisen rodun ylivertaisuudesta laajasti kirjoittanut Rosenberg kertoo. ”Ei ole olemassa muuta kuin yksi ihmisrotu, että tommonen kysymys on ihan täysin turha.”

Syytetyt ovat ihmeissään natsiväitteistä.

Kaikki syytetyt kiistivät tienneensä, että Saksan kansallissosialistinen puolue NSDAP on natsihenkinen järjestö. Omien sanojensa mukaan he eivät kannata puolueen aatteita, eivätkä koskaan kannattaneetkaan.
Luftwaffen ylikäskynhaltija Göring täsmentää vielä: ”Siinä mielessä kannatin, että mielestäni patriotismi on ihan ookoo ja omaa isänmaata ja kansallista identiteettiä pitää puolustaa, mutta ei mitenkään aggressiivisesti.”

Advertisement

27 kommenttia

 1. Viikon paras!!!


 2. df5g8h9u


 3. Eikö teille besserwissereille ole koskaan nuoruuden huumassa sattunut hetken mielijohteesta mitään kiusallista kömmähdystä? En kannata kansallissosialismia enkä mitään muutakaan vastaavaa paskaa, mutta en myöskään ole voiton riemuisena heittämässä sitä ensimmäistä kiveä.


 4. Loistavaa.
  Sassille ihan tiedoksi että sulta taisi menä pointti ohitse.


 5. On minulla ainakin todella paljon kiusallisia nuoruuden kömmähdyksiä. Pistin niitä tuoreeseen romaaniini Ihmisen poika kuudensadan sivun verran.

  Sen sijaan kaksi vuotta sitten perustettuun järjestöön liittyminen aikuisena poliitikkona ei ole mikään nuoruuden kömmähdys. 🙂


 6. Ihan loistava, höhö! Mutta pisti myös ajattelemaan. Oikeastaan huolestuttavampaa kuin avustajan törttöily on avustettavan (!) suhtautuminen: mitäs nyt jos vähän natseilee, älkääs nyt tehkö numeroa, sattuuhan tuota, seli seli.


 7. Perhana kun on kauan ottanu että on tää uutinen Suamen tavottanu. Tainnu kiertää Kremlin kautta.


  • kommentoija Jani Mäelle:

   tyhmä. Jani Mäki, oletko mielestäsi nokkelakin humoristi ;D tsupaveivaa-vuuvaa-vöx? nolo


 8. Ja eikös Göring ollutkin humalassa liittyessään vahingossa NSDAP:n joukkoihin? Himmlerin mukaan keskitys- ja tuhoamisleirien rakentaminen oli puolestaan ”ironinen heitto”, jota kukkahattutädit ja muut tosikot eivät tajunneet.

  Pahiten ärtynyt lehdistön kritiikistä oli kuitenkin Heinrich Heydrich, jonka mukaan kristalliyön tapahtumia oli vääristelty täysin. ”Lopettaisin kaikki kukkahattutädit ja median muinaisjäänteenä”, Heydrich jylisi omassa jakelulehtisessään. Hän myös muistutti, että on halventavaa kutsua natseja natseiksi. ”Natsi-sana antaa natseille leiman: mitätöivän, halveksivan, valheellisen ja loukkaavan ajatuksen, että kaikki natsit ja myös heidän kannattajansa olisivat julmia ja epämiellyttäviä ihmisiä.”


 9. Selkärangattomia. Jos se ideologia on kerran niin hyvä niin pysyisivät sen puolella eikä mitään ihme luikertelua, ”vitsi vitsi” tai ”en tiennyt että aseita käytetään tappamiseen”. Helvetin ajanhukkaa !!!!!!


 10. Jännä nähdä, miten viljalti tuo vasemmistoliittolaisen hakemusspektaakkeli uutisoidaan valtamedioissa.


 11. hieno juttu Mikeltä. Mutta nyt kun Mikenkin puoluetoveri on liittynyt joulupukin, Jeesuksen ja monien muiden tietylle sivustolle ilmoittautuneiden kunniakkaaseen kaartiin, niin Mike voisi vaikka kirjoittaa seuraavanlaisen hauskan pakinan: Stalin, Berija ja muut NL:n napamiehet ovat Pietarin tenttavana ( niitä kun ei saatu oikeuden eteen, niin on pakko kuvitella maallisen oikeusistuimen sijaan taivaallinen ja kirjallisena temppunahan se on yhtä nokkela kuin sotasyyllisyystuomioistuin) ja Stalin esikuntineen vakuuttevat, että eivät tienneet Neuvostoliiton johtavan puolueen olleen kommunistinen puolue ja vieläpä väittävät 20 miljoonan neuvostokansalaisen tuhoamisen olleen vitsi, jolla oli tarkoitus ärsyttäää huumorintajuttomia imperialisteja. Pakinan lopussa voisi olla joku niin hyvä letkautus, että Tiitisen listalla oleva poliitikko voisi lainata sitä seurravan päivän haastattelussa.
  Mike tietysti kynämiehenä osaa laittaa oikeat komissaarit, organisaatioiden nimet, lukumäärät tms. detaljit paikalleen. Minä kun en jaksa nyt.


  • Jpukki on aivan oikeassa kertoessaan Berijan, Stalinin ja Neuvostoliiton mustasta puolesta. Pukin kannattaisi kuitenkin tutustua Peter Englundin essee-kokoelmaan Kirjeitä nollapisteestä (WSOY 1998). Esseekokoelmassaan Englund käy lävitse mm. kommunistien ja natsien esteettisen silmän samankaltaisuutta ja arkkitehtuurin politisoimista, ensimmäistä maailmansotaa sekä Nagasakin ja Dresdenin pommituksia.

   Kirjassa mainitaan eräs seikka, missä suhteessa natsien ja kommunistien tekemät massamurhat erosivat toisistaan. Neuvostoliitossa valinta oli enemmän tai vähemmän sattumanvaraista, kuka nyt sattui ottamaan kulloinkin päättävää jehua päähän. Natsi-Saksa taas pyrki järjestelmälliseen tiettyjen kansanryhmien, kansallisuuksien ja ns. ” alempien rotujen” hävittämiseen. Jälkimmäinen on minusta jo ajatuksena kammottavampi kuin edellinen, vaikka lähes yhtä hirveisiin tuloksiin järjestelmät päätyivätkin.

   Summa summarum

   Totalitaariset ja agressiivisesti yhteen oikeaan oppiin uskovat järjestelmät saavat harvemmin aikaan mitään hyvää. Ehkä siinä on syy muistaa ja perehtyä näihin asioihin. Niin ja suhtautua vakavasti siihen, että kansanedustaja enemmän kuin flirttailee kansallisosialistisen ideologian kanssa ja yrittää kuittailla, että läppä oli.

   Suosittelen myös YLE Teemalla esitettävää Natsien kätyrit sarjaa.


 12. Sivuhuomiona heittäisin, että toisin kuin natsijohtajia, Pyysaloa ei ole syytetty tahi tuomittu mistään aiheeseen liittyvästä rikoksesta. Tämän johdosta Pyysalon rinnastaminen Göring et co. poppooseen ontuu.

  Natsit ja Pyysalot ovat toki vastenmielisiä idiootteja, mutta paska kirjoitus on silti vain paska kirjoitus…


 13. osuva kirjoitus. tietyjen persujen meno vähän niinkuin klonkulla mordorissa: vahingosssa oltiin ihan vahingosssa eiksss niin aarre klunk klunk


 14. Pyysalohan oli Keskustan listoilla jäsenanomuksen aikaan.


  • Oli joo. Sitten erosi ja haki samoihin aikoihin natseihin ja persuihin jäseneksi. Persut vaan huolivat 😀


 15. Parhainta hupia pitkästä aikaa. Huumoria elävästä elämästä.


 16. Euroopan etupiirijaosta vastannut Saksan ulkoministeri Joachim von Ribbentrop kertoo liittyneensä natseihin, koska häneen vetosi puolueen nettisivu ??? H,, eiks tää juttu oo historiaa, noiden heemojen osalta jne.. niin mites niillä on ollu jo silloin netti sivut ?


 17. […] One of the matters that strikes you when you read about Hoess, and all those that were tried for genocide and war crimes after the war, is how they played down their roles. Some even went as far as to claim that they did not know the NSDP was a Nazi organization. […]


 18. […] One of the matters that strikes you when you read about Hoess, and all those that were tried for genocide and war crimes after the war, is how they played down their roles. Some even went as far as to claim that they did not know the NSDP was a Nazi organization. […]


 19. Miten te ”suvaitsevaiset” voitte olla niin epä-älyllisiä ja lapsellisia? Ja vielä jotenkin oudolla tavalla ylpeitä siitä. Itse häpeäisin jos moista paskaa nettiin olisin heikkona hetkenä laittanut.


 20. Tätä mietin itsekin lähes yötä päivää. Jos en olisi niin epä-älyllinen, olisin varmaan tehnyt ainoan loogisen johtopäätöksen ja lopettanut ”suvaitsemisen” jo ajat sitten! Mutta minkäs teet. Näin lapsellinen ihminen ei ymmärrä edes hävetä, mutta voimme vain toivoa, että kypsyttyäni näen eläväni häpeässä. Silloin kiskon hiuksia päästäni ja ripottelen tuhkaa ylleni ja kiroan sitä, että en ymmärtänyt mitä paskaa olen heikkona hetkenäni nettiin laittanut! 😉

  Ei vaiskaan, Vahtikoira. Olet varmasti kiva kaveri, jonka kanssa tulisin hyvin toimeen, mutta netissä mielipiteet ja varsinkin niiden erot helposti korostuvat. Olen kirjoitellut Hommaankin.


 21. Jos mä olisin parhaana hetkenäni saanut aikaan puoliksikaan jotain niin hyvää ja hauskaa ja osuvaa kuin MIke tässä niin olisin hemmetin ylpiä lopun elämääni. Heikkona hetkenä sen sijaan voisin liittyä vaikka perus…koulusta traumoja saaneiden yhdistykseen.


 22. […] (Myöhemmin natsit kiistivät NSDAP:n yhteydet natsismiin.) […]


 23. […] myös: Natsit: Emme tienneet, että NSDAP oli kansallissosialistinen järjestö Hitler: Tshekkoslovakian miehitystä ei pidä yleistää natsien […]Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: