h1

Avoin kirje Matias Turkkilalle

29 heinäkuun, 2015

Moi, Matias! Buuasin sulle eilen Avoimen ja monikulttuurisen Suomen puolesta -mielenosoituksessa. Tässä perusteita.

1. Mielenosoitus ei ole dialogi. Mielenosoitus on puheenvuoro dialogissa, jonka paikallaolosi vesitti. Ei tietenkään ole oma vikasi, että Persuista haluttiin puhuja. En tiedä, olitko itse sen takana, että juuri sinut lähetettiin. Ehkä joku toinen PS-edustaja olisi voinut uskottavasti vastustaa rasismia. Sinä et voi. Siksi ansaitsit buuaukset.

1a. Mutta tämä FB-keskustelu on dialogia.

2. Olet Suomen Sisun entinen jäsen, Hommaforumin perustaja ja Jussi Halla-ahon entinen vaalipäällikkö. Olet siis ollut aivan eturintamassa normalisoimassa rasistista kielenkäyttöä ja rasistista politiikkaa.

2a. Alle kymmenen vuotta sitten saitte läpi ajatuksen, että maahanmuuttajista voi puhua miten rasistisesti tahansa, mutta sitä ei saa sanoa rasimiksi vaan se on ”maahanmuuttokritiikkiä”, jota suojaa sananvapaus. Avoimen rasistisia ja väkivaltaista retoriikkaa viljelleitä poliitikkoja valittiin eduskuntaan – muun muassa Halla-aho sinun avustuksellasi.

2a1. Nyt ainakin Immosen kohdalla sama on toistunut myös avoimesti uusnatsismin kanssa flirttailevan poliitikon kanssa. Puolueesi, lehtesi tai sinä itse ette ole tuominneet Immosta uskottavasti, ainoastaan höpisseet, että hänen sanavalintansa olivat huonoja. Hänen sanavalintansa nimittäin paljastivat fasistisen ja rasistisen ajattelun, joka yleensä kätketään taitavammin.

2b. Olet Hommaforumilla vastustanut Halla-ahon ja muiden keskustelijoiden avointa fasismia ja rasismia niin selkeästi, että pidän mahdollisena, että et tietoisesti valehdellut mielenosoituksessa, kun sanoit vastustavasi rasismia – vaikka elämäntyösi on ollut rasismin normalisoiminen politiikassa. (Perustan näkemykseni Homma-käytöksestäsi esseeseen, jonka kirjoitin kirjaan Mitä Jussi Halla-aho tarkoittaa?)

2b1. Jos valehtelit, ansaitsit buuaukset.

2b2. Jos puhuit totta, olet hyväntahtoinen hölmö, joka petaa tietä rasismille, fasismille ja natsismille, koska ei usko, että kivat kaverit nyt oikeasti on natseja. (Kahdenkymmenen vuoden päästä tajuat hirveän virheesi. Tajua se mieluummin nyt.) Tässäkin tapauksessa ansaitsit buuaukset.

Hyvää kesää.

Mike Pohjola

12 kommenttia

 1. Millainen ihminen ei tunnista pahuutta nenänsä edessä? Kuinka on mahdollista että Halla-ahon yksityishenkilönä tunteva Turkkila ei olisi kuullut hänen yksityispuheitaan ja ymmärtänyt mihin hän pyrkii, kun me muut ymmärrämme Halla-ahon pyrkimykset salonkikelpoisiksi puhdistetuista julkipuheistakin.

  Jos olisin salaliittoteoreetikko, väittäisin että Turkkila on ovelin koko porukasta. Hän ei ole koskaan (tai no, kerran, kertoessaan että mustaihoisen pikkulapsen kuolema ei aiheuttanut hänessä järkytystä) julkisuudessa möläyttänyt mitään avoimen rasistista, ajanut vain rasistien agendaa käytännön toimilla eteenpäin kuin insinööri projektia ainakin. Moinen itsehillintä on suorastaan paholaismaista.


 2. Mitäs jos selvittäisit nyt vaikka alkuun mitä rasismi tarkoittaa. Multikulturalismi ja rasismi on kolikon vastakkaiset puolet. Mutta toki, sulje silmät ja korvat ja huuda kurkku suorana kuten kunnon suvakin kuuluu.


 3. vmp


 4. Todellakin vmp! Nämä mielenosoittajat lienee samoja henkilöitä jotka ryntäävät jodipurkkeja hamstraamaan heti kun venäjän puolelta kuuluu rasahdus. Aivan käsittämätöntä joukkohysteriaa ja panikointia. Todella naurettavaa toimintaa.


 5. Ihan tutkimusasia, mikä on rasismia. Tutkimuskirjallisuutta saa monella kielelläkin, koska tutkimusta on monessa maassa. Siellä on ihan eksaktit määritelmät rasismille. Ihan turha huolehtia, että sitä ei osattaisi määritellä.


 6. … tai että ihmisiä leimattaisiin tyhjästä. Kyllä se nyt vaan näkyy pitkän aikavälin kirjoituksistakin, jos sitä on ihmisessä.


 7. Avoin kirje Mike Pohjolalle

  Haista pitkä vittu.


 8. Kunnioitan Mikan vuoropuhetta enemmän, jos hän osoittaa mieltään kun vapaa-ajattelijat seuraavan kerran haluavat kieltää Suvivirren kouluista. Tai kun [RASISTINEN KOMMENTTI POISTETTU]. Tai kun [RASISTINEN KOMMENTTI POISTETTU]. Mika on vaiennut, kun nuo ovat tapahtuneet joten Mika on ne hyväksynyt. Toistaiseksi Mikan into osallistua kulttuurien dialogiin on ollut yksipuolista, siksi en hänen kannanottoaan kunnioita.

  EDIT: Ylläpito poisti viestistä kansanryhmää vastaan kiihottaneita rasistisia osuuksia.


 9. ”EDIT: Ylläpito poisti viestistä kansanryhmää vastaan kiihottaneita rasistisia osuuksia.”

  🙂 Voi Mika sinua. Jonkin todellisuudessa tapahtuneen asian mainitseminen ei sinänsä ole rasistista. Totuus ei ole rasismia. Anti-rasistit kaivavat tuollaisella asenteellaan maata uskottavuutensa jalkojen alta.

  Voit toki väittää, että käytän todellisuutta hyväkseni edistääkseni rasismia, mutta siitähän ei viestissäni ollut kyse, kuten jäljelle jättämästäsi viestistäni voi vielä huomata. Viestini kärki kohdistui Mika sinuun, ei kuvaamiini ilmiöihin.

  Tämä henkilö muuten esittää perustellumman kannan kuin sinä. Kannattaa tutustua:

  http://vanhavittuilee.omasivu.fi/40/monikulttuurisuuden-paradoksi/


 10. Kiitos kirjeestä. Kesää myös sinne.


 11. Avoin kirje Buballe (yöntimo, aloittaja).
  Olet idiootti!


 12. Näemmä kaikki eivät ole Miken kanssa samaa mieltä, että mielenosoitus on monologi.

  http://pasisillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199281-oikeassa-olemisen-pakkoVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: